SAPS ON ÉS...

Saps on és… El telescopi per desxifrar l’univers?

L’Observatori Astronòmic de Sabadell queda una mica desapercebut al Parc Catalunya, per la importància que té

Telescopi de l’Observatori Astronòmic / V. ROVIRA

Queda una mica desapercebut per la importància que té, el gran Observatori de Sabadell. Inaugurat l’any 1993, ubicat al Parc Catalunya i seu de l’Agrupació Astronòmica, tot i ser un observatori amateur –un dels més importants que hi ha– ha contribuït en diversos estudis internacionals.

Ara que tothom parla d’eclipsis, des del telescopi de l’observatori cada any milers de persones poden contemplar meravellosos fenòmens astronòmics sense moure’s de la ciutat. I, paral·lelament, els socis de l’Agrupació duen a terme projectes d’observació i d’estudi. A més, s’hi realitzen pràctiques de cursos i tallers divulgatius oberts a tot el públic.

És probable que el telescopi sigui més conegut pels més menuts de la població, o ara ja joves, que no pas per algunes generacions adultes. L’explicació és fàcil: la visita escolar a l’Observatori, que és molt comuna, acostuma a deixar un record i fascinant.

L’associació Tintinaire de Sabadell proposava pintar-hi un coet com el del còmic Objectiu: la Lluna. Seria una forma bonica que l’Observatori encara fos més especial i espacial.

Comentaris
To Top