Ciutat

Balanç de l’operació fred: sis nits amb l’espai en marxa

Operació Fred sensellar UES Creu Roja / VÍCTOR CASTILLO

El dispositiu per l’Operació Fred queda desactivat. L’allotjament nocturn de la Creu Roja atén 17 persones de mitjana i, el diürn de Càritas, 12

Un dispositiu de la Creu Roja / VÍCTOR CASTILLO

17 persones han fet nit, de mitjana, a l’espai temporal d’acollida nocturna que va habilitar l’Ajuntament de Sabadell, cedit per Aigües Sabadell, i  va gestionar la Creu Roja per donar aixopluc a les persones sensellar de Sabadell. Enguany, les temperatures han estat més suaus que l’any passat, i només durant sis dies d’hivern els termòmetres queien per sota dels 2ºC, moment en què s’obrien les portes de l’allotjament nocturn.

I 12 persones de mitjana van acudir a l’espai d’acollida diürn que Càritas posava a disposició dels sensellar a la seva seu del carrer Duran i Sors. I és que no tothom vol abandonar el seu racó del carrer per fer nit a aquestes instal·lacions: “Hi ha qui no vol perdre el seu lloc per uns dies a sota d’un sostre”, explicaven fonts de Creu Roja de Sabadell. Per qui no volia anar, també s’oferia sopar calent i abric. 

Operació Fred sensellar UES Creu Roja / VÍCTOR CASTILLO

/ VÍCTOR CASTILLO

També la fase 1 de l’Operació Fred –quan els vehicles d’emergència social surten al carrer per oferir sopar calent i mantes a qui ho necessita— va estar activa durant sis dies aquest hivern. Durant el primer nivell, les entitats van atendre una mitjana de 27 persones cada dia, i se’ls va repartir menjar calenet i roba d’abric per a sobreviure a les baixes temperatures. L’Operació Fred va quedar desactivada el darrer 31 de març. L’any passat, les temperatures van ser més baixes i la fase 2 (obertura dels allotjaments) va haver d’activar 18 dies, mentre que la sortida dels vehicles d’emergència es van mantenir durant 29 dies. 

“Hem pogut donar resposta a persones que ho necessiten, gràcies al personal tècnic municipal i  les entitats”, apunta la regidora d’Acció Social, Laura Pineda. Les entitats tenen detectades més de 180 en situació de sensellarisme, segons les darreres xifres.

Comentaris
To Top