Ciutat

Les iniciatives de sabadellencs per a omplir el llac petit del Parc de Catalunya i tenir cura dels ànecs

Voluntaris Parc de Catalunya ànecs

Hi ha voluntaris que s’encarreguen cada dia de proporcionar-los aigua i menjar

Veïns de Sabadell han organitzat a través de les xarxes socials un conjunt d’iniciatives per a omplir el llac petit del Parc de Catalunya i tenir cura dels ànecs. Els veïns han organitzat una concentració aquest cap de setmana per a retornar l’aigua al llac amb garrafes d’aigua de 8 litres, una iniciativa que tindrà lloc malgrat que l’Ajuntament hagi confirmat que properament es reomplirà. “Estem veient com pateixen els animals, busquen aigua, cal que es faci alguna cosa”, exposa la Raquel Pérez, veïna de Sabadell. “Diumenge, hem organitzat una concentració per a reomplir el llac vermell”, explica Marta Martí, organitzadora de la iniciativa, que ha fet una crida a la participació diumenge a les 11h.

Així i tot, es preveu que es reompli el llac petit de forma oficial la propera setmana, després que la Generalitat aprovés fa uns dies aixecar la fase d’excepcionalitat en tot l’àmbit Ter-Llobregat. Mentre no es reompli, els sabadellencs continuen implicant-se: “Hi ha voluntaris que s’encarreguen cada dia de proporcionar-los aigua i menjar“, sosté Martí, una de les veïnes que s’ha encarregat de fer difusió a través de les xarxes. Ells són la Isa, el Francisco, la Noe, la Sandra i la Marta.

/ VÍCTOR CASTILLO

“No volem perdre imatge dels ànecs al parc de Catalunya”, exposen els voluntaris.  “Venim cada nit amb safates d’aigua per a que puguin beure i refrescar-se, i portem menjar perquè puguin subsistir”, expressa Martí. “Entenem que s’havia de buidar el llac, però s’havia de pensar en ells. La majoria són nascuts al parc i no han marxat”. Cada vespre, els cinc voluntaris porten fruites, verdures, arròs, blat de moro i civada als més de 50 ànecs que han detectat al parc. “Formen part de Sabadell, són molt autòctons, i els hem de protegir”, consideren.

La setmana passada, l’Ajuntament va reubicar una quinzena d’ànecs a l’entorn fluvial del riu Ripoll, després que entitats i sabadellencs a títol individual exigissin abordar la crisi dels ànecs a la ciutat. D’altres, però, van quedar a la zona.

El motiu de la decisió va ser la sequera i que la Generalitat de Catalunya no permet reomplir-lo, la qual cosa, segons el consistori, impedia garantir la circulació i la qualitat de l’aigua que hi hauria d’haver. Ara, però, ja s’ha aixecat la fase d’excepcionalitat i es podrà reomplir.

Voluntaris Parc de Catalunya ànecs

Comentaris
To Top