Ciutat

FOTOS | Nova Unitat de Reanimació al Taulí per a pacients que necessiten suport vital

Les persones que s’atendran en aquest espai seran pacients postquirúrgics que, després d’una intervenció complexa, necessitaran suport vital d’un o més òrgans, amb ventilació mecànica [FOTOS: JUANMA PELÀEZ]

[FOTOS: JUANMA PELÀEZ]

El Taulí segueix creixent. El pròxim dilluns, 3 de juny, entrarà en funcionament la segona i darrera fase d’ampliació i remodelació de la Unitat de Cures Intensives (UCI) del Parc Taulí amb la nova Unitat de Reanimació (REA). Té nou boxes individuals equipats amb monitors, dispositius d’última generació i fins i tot grues, en algunes de les habitacions. La dirigirà l’actual Servei d’Anestesiologia i les persones que s’atendran en aquest espai seran pacients postquirúrgics que, després d’una intervenció complexa, necessitaran suport vital d’un o més òrgans, amb ventilació mecànica. La durada mitjana prevista d’estada serà d’uns tres dies. L’àrea també atendrà pacients que han sofert un politraumatisme per tot el cos, per exemple, després d’un fort accident de trànsit.

“Tot està informatitzat, l’equip d’infermeria podrà seguir l’evolució dels pacients des de la pantalla de l’ordinador i de la tauleta electrònica, que li permet fer un seguiment més exhaustiu del pacient”, explica el director d’Economia i Serveis de l’hospital, Francesc Luque.

Aquest espai es consolida com l’únic a tot el Vallès i “s’ha pogut crear perquè hem incrementat l’activitat quirúrgica i hi ha un augment de pacients”,  apunta la directora Assistencial i de Serveis Transversals, la Dra. Rocío Cebrián. “Ens permetrà atendre pacients complexos de la nostra àrea de referència i d’altres àrees, dels quals som referents per complexitat”, afegeix la doctora.

15 milions dels fons REACT

La nova UCI, de la qual forma part la Unitat de Reanimació, tindrà un total de 48 boxes. L’obra conjunta dels quiròfans i de l’UCI ha tingut un cost de 15 M€ i ha estat finançada amb fons REACT. Aquestes obres formen part d’un projecte de transformació de l’hospital per part del Consorci i Corporació Sanitària Parc Taulí i del Departament de Salut. Les darreres actuacions han estat la nova sala d’endoscòpies, les noves consultes externes de pediatria a l’edifici Santa Fe i la primera fase d’ampliació de les Urgències.

[FOTOS: JUANMA PELÀEZ]

Comentaris
To Top