Ciutat

Una app acompanya alumnes amb necessitats especials en la transició a la vida adulta

Una aplicació mòbil, en actiu al centre Xalest, facilita la transició a la vida adulta i la inserció laboral a joves amb Necessitats Educatives Especials

Amb l’objectiu de capacitar els estudiants amb necessitats educatives especials en la seva transició a la vida adulta i la inserció laboral, va néixer l’aplicació mòbil ‘Compartim’. “Vam començar amb set persones que la feien servir i ara ja en son 120”, celebra Albert Puig, el fundador. Actualment, aquesta eina digital s’utilitza al Centre d’Educació Especial Xalest de Sabadell, entre sis centres més del Vallès. “Va adreçada a alumnes que cursen  l’Itinerari formatiu específic (IFE)”, explica Puig. “Amb aquesta eina poden compartir vídeos, treballs, fotografies; i això queda compartit amb els altres instituts, que també ho veuen”, afegeix. Així, l’aplicació planteja una fórmula per “dinamitzar” l’aula i “connectar” estudiants de diferents centres i ciutats. “Passen a ser els actors principals i deixen de ser persones anònimes en un racó de la classe”, explica el fundador.

A través de l’aplicació, els estudiants dels diferents centres poden interactuar en un grup de trobada virtual. “Per exemple, poden connectar estudiants que els agraden les sèries, els videojocs o qualsevol altra afició”, explica Puig. En aquest sentit, sosté, aquesta eina digital transcendeix la seva primera finalitat pedagògica per arribar també a un estadi més social i personal. Gràcies al suport del Hub d’Innovació Sociosanitària de Terrassa (HISS) l’app Compartim ha pogut arribar a més centres i alumnat, destaca el fundador.

Uns premis per reconèixer els millors continguts

Aquest mes de maig s’ha celebrat la primera edició dels Premis App Compartim, un esdeveniment que ha reunit més de 40 finalistes dels diferents instituts –entre els quals molts del centre Xalest de Sabadell– per reconèixer els millors continguts creats a l’aplicació. Aquesta iniciativa posa en valor el treball de l’alumnat i promou l’accessibilitat cognitiva dels continguts.

Comentaris
To Top