Ciutat

Els Mossos enxampen una banda criminal experta en robatoris a Sol i Padrís

Tenien antecedents per delictes contra el patrimoni i van ser enxampats just després d’intentar robar en un habitatge

Mossos d'Esquadra, en una fotografia d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

Els Mossos d’Esquadra han detingut una banda organitzada especialista en robatoris a propietats privades. La policia catalana va enxampar quatre homes el dimecres 12 de juny al barri sabadellenc de Sol i Padrís. La banda va colpejar la porta d’un domicili sense èxit, moment en què les forces policials van detectar que es tractava d’un grup amb antecedents per delictes contra el patrimoni.

El quatre detinguts tenen nacionalitat espanyola, amb edats que oscil·len entre els 28 i els 39 anys, i són veïns de Lliçà de Vall i de Parets del Vallès (Vallès Occidental). Se’ls acusa d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa, perquè en aquesta ocasió no van arribar a entrar a la casa. En una entrevista amb el D.S., el cap dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Sabadell, Roger Sales, explicava que havien reforçat el control sobre els robatoris a domicilis.

Enxampats in fraganti

La detenció es va produir el 12 de juny, vora les 3 de la tarda. Una patrulla de Mossos d’Esquadra, de la divisió de delinqüència urbana, controlava de paisà la zona de Sol i Padrís. Els agents van detectar un vehicle estacionat en un aparcament de minusvàl·lids del que van sortir tres individus, mentre que un quart va quedar al vehicle.

Mentre la banda procedia a intentar entrar en el domicili, els Mossos van identificar el vehicle, la matrícula del qual ja s’havia detectat en altres delictes anteriors. Els agents es van posar en contacte amb el conductor, moment en què va aparèixer la resta del grup organitzat que tornava de l’habitatge on havien intentat robar –deixant la porta malmesa–.

Els Mossos van constatar que es tractava d’un grup amb antecedents. Un dels detinguts va oposar resistència i va intentar agredir un dels efectius de Mossos. Per això, se l’acusa també d’un delicte contra els agents de l’autoritat. L’endemà de la detenció, el 13 de juny, els individus van passar a disposició judicial i després van quedar en llibertat amb càrrecs.

Comentaris
To Top