Ciutat

Treballar de cara a la gent: Llibreria Yoli, Bon Rebost i botiga Terranova

L'Assumpció obre cada dia la Llibreria Yoli / D.S.

En temps de confinament gairebé absolut, hi ha comerços que mantenen la seva activitat, ja que són considerats essencials. Alimentació, premsa o l’alimentació dels gossos en són alguns exemples. Hem parlat amb ells.

NÚRIA: “ELS GOSSOS TENEN LES NECESSITATS DE LES PERSONES”

Només entrar a la botiga per a mascotes TerranovaCNC, a l’avinguda de Barberà cantonada amb la plaça de Barcelona, la seva dependenta, la Núria, ens ensenya el document de la Generalitat que els permet obrir. “Se’ns considera un servei essencial”, subratlla. Ella s’encarrega de ratificar-ho amb un argument contundent: “Els gossos han agafat un protagonisme especial en aquesta crisi. De fet, tenen les mateixes necessitats que les persones. Han de sortir, fer les seves necessitats fisiològiques i també necessiten medicaments. Nosaltres no exercim de veterinaris, però sí que som experts en nutrició”. Al principi la gent comprava amb més quantitat; ara només l’indispensable.

ASSUMPCIÓ: “LES MARES ENS DEMANEN MÉS JOCS PER ALS NENS”

La venda de premsa és la clau per continuar oberta, però la Llibreria Yoli ofereix un variat assortit de productes dirigits sobretot als més menuts, fins i tot llaminadures. “Els nens i nenes de l’escola Sant Francesc, que està al costat, ara no poden venir i això es nota moltíssim. D’altra banda, algunes mares ens han demanat material per entretenir els fills a casa, com jocs, pintures o llibres”, assegura l’Assumpció, qui acumula una experiència de 14 anys a la botiga.


També han notat una certa pujada de demanda en la impressió de documents. “Les escoles envien deures per correu electrònic i els que no tenen impressora a casa venen aquí”. Sobre la venda de premsa, assenyala que “ha baixat notablement, però encara ve gent gran a comprar el seu diari i sempre a la mateixa hora”, indica amb un somriure.

FERNANDA NAVARRO: “EL MENJAR ÉS VITAL”

Sumen ja 35 anys de servei a la ciutat. El grup Bon Rebost és un referent del menjar per emportar. La propietària de la botiga de la zona Sud, Fernanda Navarro, explica que “la feina ha afluixat des del confinament, però la gent necessita menjar, és vital. Ara es fan moltes comandes per telèfon i després venen a buscar-les”. També admet que han patit una mica de desabastament en alguns productes, “però en general no tenim problemes”. Vol transmetre un missatge d’optimisme encara que “serà molt difícil suportar una situació així durant molt de temps”, adverteix.

Comentaris
To Top