Ciutat

Aprovades les obres al carrer de la Indústria i al parc del Nord

Els dos projectes tenen un cost d’un milió i 2,5 milions d’euros, respectivament

Un vehicle gira al carrer de la Indústria a la cruïlla amb el carrer de Sant Llorenç / VICTÒRIA ROVIRA

La Junta de Govern Local ha aprovat l’expedient de contractació de les obres que es realitzaran al carrer de la Indústria i al parc del Nord. D’entrada, en aquest primer carrer, s’habilitarà un tram de plataforma única amb preferència per als vianants, a l’altura dels carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç. El projecte de reurbanització de la via té un pressupost de 937.442 € i es durà a terme a partir del setembre.

L’actuació forma part del projecte EDUSI, finançat amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional. A més, també està previst la creació de zones d’estada entre l’arbrat i els nous parterres amb mobiliari urbà. Per al paviment es farà servir lloses de granit, com a la resta dels carrers del Centre.

D’altra banda, pel que fa al parc del Nord, les actuacions conceben l’espai com un sistema naturalitzat amb molt poca superfície pavimentada. Es preveu una plantació de 570 arbres, que se sumaran a l’arbrat ja existent. El conjunt d’actuacions de la fase 1 del parc del Nord persegueix la recuperació del corredor ecològic que era el torrent del Capellà. Per tant, l’objectiu és recuperar l’indret com un sistema d’infiltració, aprofitament i acumulació de l’aigua de pluja.

El projecte està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER i forma part dels projectes EDUSI. El seu cost és de 2,5 milions d’euros i la previsió és que les obres comencin a l’estiu.

El projecte del Parc del Nord pretén recuperar l’equilibri entre la ciutat i el Torrent del Capellà/ CEDIDA

Comentaris
To Top