Ciutat

ERC denuncia que el govern municipal vol “desmantellar” el Gimnàs tot i “fer veure” el contrari

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell denuncia que el govern municipal té la intenció de “desmantellar” el Gimnàs, tot i la seva decisió de cedir la gestió de la instal·lació a una entitat i mantenir-hi un programa d’activitats per a adults. El partit republicà considera que aquesta elecció és “maquillatge” i que, en realitat, l’executiu manté la seva “voluntat inicial”: tancar l’equipament públic.

El portaveu d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha avisat, a més, en una roda de premsa aquest matí, que el govern de la ciutat incompleix el mandat del Ple extraordinari fet per Nadal en el qual es va aprovar una moció, amb les úniques abstencions de PSC i Junts per Sabadell, que instava a l’executiu a mantenir les condicions actuals del Gimnàs Municipal i acordar-ne una gestió de titularitat pública i prioritzant la gestió directa.

El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Raül Garcia, el portaveu, Gabriel Fernàndez, i la portaveu adjunta, Èlia Soriano-Costa, aquest matí davant del Gimnàs Municipal / D.S.

Manca de diàleg

Així mateix, la portaveu adjunta del partit, Èlia Soriano-Costa, ha manifestat que el govern municipal “s’ha limitat” a presentar el seu projecte de l’equipament públic com a fet consumat a la taula de treball i que, a més, ha tancat la porta al debat o valoració d’altres opcions. Soriano-Costa insta a l’executiu a consensuar el model i els serveis que l’equipament hauria de prestar com a “gimnàs públic” a partir del 2022.

“El gimnàs deixa de ser gimnàs si el govern tira endavant el que ens ha presentat a la taula, sense cap projecte i sense cap informe extern. L’executiu del PSC tindrà el dubtós honor de ser el liquidador d’un equipament de titularitat municipal que existeix des del 1957”, ha etzibat.

D’altra banda, ERC ha presentat una proposta pròpia sobre un model de gimnàs basat en un servei públic de promoció de la salut adreçat tant a particulars com a esportistes. La intenció del partit republicà és que l’equipament sigui una referència a Sabadell pel que fa a la recerca i innovació en salut, així com la promoció d’hàbits de vida saludables entre els sabadellencs.

ERC es posiciona en el tema Morell

Pel que fa a la recent expulsió de la segona tinenta d’alcaldessa de Sabadell, Marta Morell, de Podem, des d’ERC consideren que aquest fet afecta directament a la governabilitat de la ciutat. “No volem que l’alcaldessa ens vengui que no ha passat res, perquè sí que ha passat. Hi ha un partit que formava part del govern que ja no hi és. El pacte de la Concòrdia ja no existeix i ara mateix governa el PSC amb el suport de Junts. Hi ha més sociovergència que mai”, ha dit Gabriel Fernàndez.

Comentaris
To Top