Ciutat

L’Ajuntament cedeix a la Generalitat el terreny per construir la residència pública

Residència Sabadell - Parc Central / LLUÍS CLOTET

El ple aprova cedir a la Generalitat el terreny per construir la residència pública del sud

Solar on s'ha de construir la residència / LLUÍS CLOTET

El ple municipal ha aprovat aquest divendres cedir el solar del carrer de Diego Almagro, 28-36, a la Generalitat perquè el govern català construeixi la residència pública del sud de la ciutat. En una sessió extraordinària, la darrera del curs polític, la cessió s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics.

La cessió dona continuïtat a l’acord presentat el passat mes d’abril entre el consistori i el govern català. L’Ajuntament cedeix el terreny i la Generalitat construeix l’equipament, pressupostat en 9,8 milions d’euros que es preveuen finançar amb els fons europeus Next Generation. “Complim la part que ens toca que és cedir aquest terreny”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés.

El projecte acordat preveu que la residència tingui 90 places residencials i 20 de centre de dia. La superfície de l’edifici serà de 5.000 m2 distribuïts en planta baixa i 3 plantes com a màxim, que tindran la residència i el centre de dia de forma independent. Com a mínim el 70% dels dormitoris seran individuals.

Una de les qüestions que queda per concretar és el model de gestió de la residència. Al ple, ERC i Crida han reclamat que sigui pública. “Ha de ser sí o sí de gestió pública”, ha remarcat el portaveu republicà Gabriel Fernàndez. “Cal el compromís perquè la gestió sigui pública”, també ha coïncidit la portaveu de la Crida, Nani Valero. Des de Ciutadans, Adrián Hernández, ha reclamat prudència a l’espera que arribin els diners europeus per fer-la. “Ja veurem si arriben”, ha dit, i ha criticat a la Generalitat per renunciar a les seves competències, no haver fet la residència abans i confiar, ara, a pagar-la amb fons europeus.

Junts -titular de la conselleria de Drets Socials- ha celebrat la cessió perquè “és un èxit que tots hauríem d’aplaudir”, tal com ha dit el portaveu Lluís Matas, després de més de 15 anys de reivindicacions veïnals per construïr-la.

La previsió és que la construcció comenci l’any que ve i que la residència entri en funcionament el 2025.

VIDEO | La residència pública de Sabadell, prevista per al 2025

Comentaris
To Top