Ciutat

Marina Fernández: “Sempre s’espera molt de les catalanes”

Marina Fernández, amb la corona Miss World Barcelona / ÓSCAR ESPINOSA

La sabadellenca Marina Fernández (Sabadell, 1992) és una gimnasta, ja retirada, jurista, recentment graduada en Dret per la UAB, i cheerleader de les seccions del FC Barcelona. Aquest dissabte al vespre, però, lluitarà, a Cadis, per primera vegada, per ser la representant espanyola al concurs Miss World. Hem parlat amb ella abans de marxar cap a la final, després de ser escollida Miss World Barcelona fa unes setmanes.

Com afrontes la final?

A Cadis ens trobarem que hi ha un Top 20, un Top 10 i un Top 5, en què es fa una pregunta en públic, i d’aquestes cinc ja surt la guanyadora, la primera dama d’honor i la segona. Per mi l’objectiu principal és que si resultes guanyadora d’una aquestes proves de talent, ja tens un accés directe a les 20 primeres, a partir d’aquí, la prioritat és anar forta en esport i talent per poder entrar al Top 20. I tot el que es pugui escalar.

Com vas viure ser escollida Miss World Barcelona?

Va ser una experiència, per mi una cosa totalment nova ja que mai havia estat en un concurs de bellesa ni m’havia exposat d’aquesta forma. Va ser una sorpresa perquè han sigut uns dies de preparació amb altres noies, realment no sabia exactament què valorarien els jutges, hi havia noies molt maques, molt altes, amb moltes aptituds.

Ser una Miss no és ser una model, una miss és com una ambaixadora, un personatge que ha de tenir moltes altres aptituds. Estic molt feliç perquè és el que desitjava, era un somni perquè sempre m’han agradat aquests concursos però mai m’hi havia presentat i aquest any vaig decidir-ho i va sortir tot molt bé.

Per què t’hi has presentat aquest any?

Bé, perquè el concurs és dels 17 als 26 anys, i aquest any els he fet, era l’última oportunitat i si no ho feia ara no podria ser.

En què han consistit les proves prèvies al certamen?

Hi havia proves de córrer, de nedar i fer flexions per veure la condició física, prova on vaig ser guanyadora; es fa prova de talent, on cadascuna dóna la seva millor versió d’algun talent, hi havia noies cantant, ballant… jo vaig fer ball i gimnàstica rítmica, que és al que em dedico; després hi havia prova de top model, de fotografia, de millor pell, de millor cabell, etc.

Vas guanyar Esport i Talent.

Sí, van ser les dues per les que vaig apostar més perquè sabia que era el meu punt fort, hi havia noies que ja han modelat, que han fet més fotografia i coses que jo no he fet, i en aquests àmbits creia que podia tenir més punts.

Ara ets Miss World Barcelona, això vol dir que ets la representant catalana?

Ara hi ha quatre reines: Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona, el que passa és que realment, Barcelona, al ser la capital, és la més esperada, la més forta, la que deixen pel final i per la que s’aposta una mica més. També és la més important perquè Mireia Lalaguna és l’única Miss Barcelona que ha guanyat a nivell mundial. Com que ha estat l’única, sempre s’espera molt de les catalanes i en especial de Barcelona.

Com t’has preparat per afrontar el concurs?

Ara ve la part més forta, ja no estàs amb quinze noies sinó una cinquantena; les proves d’esport són més dures; les noies van molt fortes i competitives. Ja no és un ambient tan relaxat i familiar, no saps les aspiracions que té cadascuna i les noies amb què et trobaràs.

També hi ha una part, que és la que té més importància, que és que hem d’elaborar un projecte social tipus Càritas, fundacions, ajudes, i cadascuna ha de treballar un tema. A mi em crida l’atenció el tema de l’assetjament, per exemple, perquè també he estudiat Dret, o els drets LGTB. Aquesta part de funció social és molt important i les noies se l’estan preparant moltíssim.

La preparació, en tot el conjunt, és molt important, no?

La delegació de Catalunya és la més forta. Hi ha noies que se’n van al concurs a nivell nacional ara a Cadis i d’alguna forma marxen soles, no tenen un equip darrere que estigui pendent de la perruqueria, maquillatge, vestuari, protocol… hi ha moltes coses, tenim molts dissenyadors, gent dedicada a la imatge, fotògrafs, el director de tota la delegació, etc. Realment s’estan encarregant ells de cuidar-nos i de donar-nos les coses necessàries pel concurs. A nivell nacional l’organitzador és Cres del Olmo.

Hi ha dos concursos oficials que van de forma paral·lela, Miss Universo i Miss Mundo. Abans ho portava la mateixa organització i ara s’han dividit. Cada any s’escullen les dues. La Miss Universo ja ha estat escollida, Ángela Ponce, que també ha tingut bastant ressò perquè és la primera trans que es presentava al concurs.

I per què has escollit participar a Miss World?

Perquè Miss Universo busca més una top model, i el Miss World busca una ambaixadora, és bellesa amb propòsit. La noia que guanyi Miss World serà traslladada a Londres durant el seu any de reinat, i ella va viatjant per tot el món visitant hospitals, fundacions… és l’ambaixadora d’ajudar una mica amb el propòsit de la bellesa. Per mi és més maca la idea de Miss World que de Miss Universo.

Comentaris
To Top