Ciutat

Els Reis d’Orient reparteixen màgia per tota la ciutat

Melcior arriba a la plaça de la Creu de Barberà / Lluís Franco

La màgia i la il·lusió han omplert els carrers de Sabadell. Ses majestats els Reis d’Orient han arribat aquesta tarda a la ciutat per entregar els regals que els han demanat tots els nens i nenes, i els sabadellencs i les sabadellenques han sortit a rebre’ls. La Cavalcada d’enguany ha recorregut la ciutat de sud a nord durant unes 3 hores i l’han presenciat prop de 83.000 persones, segons ha informat la Policia Municipal.

La tarda ha començat amb una lectura teatralitzada del conte “Nit de Reis a Sabadell”, llegida pel seu autor, David Vila i Ros. La història està ambientada en el passat tèxtil de la ciutat, i els actors anaven disfressats d’obrers de l’època. Acte seguit ha començat la rebuda als Reis d’Orient, que han tingut una entrada espectacular amb un passadís de torxes i banderoles. Els carboners que han escenificat el conte han forjat la clau de la ciutat, i l’alcalde l’ha entregat ses Majestats.

El rei Melcior ha sigut l’encarregat de donar el discurs. “Estem contents de poder estar aquí amb tots vosaltres”, començava sa majestat. Melcior ha explicat que les cartes estaven plenes de “desitjos nobles” i ha mostrat el seu compromís per “fer-los realitat”. El rei ha demanat a tots els presents que acompanyessin la comitiva reial. “Ompliu els carrers de somriures i d’il·lusió”, rematava.

Abans de donar el tret de sortida a la cavalcada, els obrers han llegit una carta de desitjos. El primer ha anat destinat a la ciutat: “Aquesta vesprada i durant el 2019 feu-vos vostres places i carrers i feu de la ciutat un espectacle d’il·lusió i activitats per tot arreu […] Omplim Sabadell de desitjos que transformin cada dia una mica més la ciutat que volem!”, demanaven els obrers. El segon anava destinat contra la violència de gènere, la pobresa: “No volem monstres que facin mal a les dones, ni volem monstres que utilitzin la guerra per resoldre els problemes, ni volem que el monstre del fred entri a les cases”, asseguraven. El tercer anava destinada la cultura i l’aprenentatge, i el quart a que tots els desitjos es fessin realitat.

De sud a Nord

 Enguany, el seguici reial ha començat al sud de la ciutat. La cavalcada ha sortit de la plaça de la Creu de Barberà i ha pujat fins a l’avinguda de les Palmeres al barri de Can Deu. Des del començament fins al final, els carrers pels quals ha transcorregut estaven plens de gom a gom.

La cavalcada ha anat encapçalad pels tabals, que amb els seus tambors han anunciat l’arribada de la cavalcada; els minairons han estat els següents, després les estels, i l’Ambaixador Reial. Després han fet entrada els tres reis; primer ho ha fet Melcior amb una carrossa que emulava un trineu, després Gaspar en un vaixell, i Baltasar en una catifa màgica; tots tres han anat acompanyats de les carrosses de regals i els seus seguicis. Tampoc han fallat les bicicletes, les motos i els clàssics 600 carregats de regals.

Les tradicions mai fallen i aquest any s’han llençat prop de 5 tones de caramels, que com és habitual, ha generat una onada de persones que s’abalançaven per recollir-los. Al pas de la cavalcada, les cares dels més menuts s’il·luminaven amb il·lusió, com la de l’Àlex, que té 5 anys i estava veient amb els seus pares la cavalcada a l’avinguda de la Concòrdia. El seu rei preferit és Baltasar. “Només he demanat 4 coses i la resta que sigui el que els Reis vulguin, perquè són mags i saben el que vull”, explicava l’Àlex.

Opinions diverses dels adults

 Els més menuts gaudeixen de la cavalcada sigui com sigui, la seva il·lusió és veure als Reis i poder rebre els regals aquesta nit. Els més grans solen ser més crítics i les opinions varien. “Aquest any m’ha semblat millor que les últimes. El que més m’ha agradat ha sigut l’estètica tèxtil”, explicava el Marc, un pare que veia la cavalcada a la plaça de la Creu Alta.

El Gerard, pare de l’Àlex, coincidia en el gust per l’estètica de la cavalcada, però en el seu cas considerava que hi havia “poques carrosses i pocs caramels”.

Comentaris
To Top