Ciutat

Presenten una guia de prevenció pels maltractaments a la gent gran

Gabriel Fernández i l'Alcalde Maties Serracant durant la presentació / CEDIDA

Aquest dilluns s’ha presentat la Guia de prevenció, detecció i abordatge del maltractament  la Gent Gran. Ha de ser un document interdisciplinari que guiï i assessori el sector professional que treballa en l’àmbit d’aquestes situacions. El procés de confecció del document va començar l’any 2017 i ha requerit l’assessorament dels fiscals, mossos, sanitaris, metges, treballadors socials i tècnics municipals.

El regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha apuntat que el document fa un pas endavant en “aconseguir un registre compartit entre tots els agents que permeti traspassar informació i fer un seguiment de cada situació”. Fernàndez també posa l’accent en el treball dels treballadors dels serveis socials com a peça clau tant en centres hospitalaris com en l’atenció primària. I afegeix que “la coordinació d’un equip multidisciplinari que vetlli per la comunicació i seguiment de tot procés de maltractament i s’aportin eines comunes i recursos disponibles”, ha dit.

Difusió i prevenció

En aquest sentit, aquest any començarà el procés d’implementació de la guia i entre altres accions es contempla un pla de difusió i formació específic de cada àmbit i la creació d’un grup que actuï en la prevenció de maltractaments a les residències de gent gran.

Segons Fernàndez, el paper de la seva regidoria “és clau per liderar tot aquest treball”, i que “la figura de l’Ajuntament pivota al voltant de tot el sistema de serveis socials que funcionen a la ciutat”. Fernàndez ha reivindicat que Sabadell té un capital de 40.000 persones grans que cal protegir.

El regidor d’Acció Social, però, reconeix que aquesta guia no ajudarà a reduir els casos de maltractament, però “sí que coneixerem millor aquestes situacions i podrem abordar-los millor i  més rapidament”, diu del maltrament a la gent gran.

Comentaris
To Top