• Publicitat

  Les motocicletes, a l’alça a Sabadell

  El mercat de les dues rodes creix respecte al 2021. Optimisme prudent al sector del vehicle per a aquest any
  / A.D.
  Manel Camps
  7 de febrer de 2023

  Més motocicletes a Sabadell. El mercat de les dues rodes ha crescut respecte al passat 2021, segons dades de Fecavem. A la ciutat, el passat 2021 se’n van vendre 773, mentre que durant el 2022 es van superar les 900 unitats (916). 

  Entre les motocicletes més demandades, i on més d’un 90% de les motocicletes venudes són de gasolina, la Sym Symphony (125 cc), la Honda Forza (125 cc), la Kymco Agility (125 cc) i la Yamaha X-Max (300 cc) són les sol·licitades entre els vallesans. Tot i la bona salut que viu el mercat sabadellenc en aquest àmbit, “la dificultat de disposar de producte és un dels factors bàsics en l’evolució de les vendes d’aquest 2022”, subratllen des de la patronal.

  Publicitat

  En la mateixa línia, tot i una davallada respecte al mercat espanyol, des del Gremi celebren aquests resultats: “Cada vegada hi ha més ciutadans que l’utilitzen per als seus desplaçaments orientats a la mobilitat urbana, així com per a l’oci i el turisme”.

  De la mateixa manera que encara succeeix amb els vehicles, el combustible preferent continua essent la gasolina (91%), però en el mercat dels ciclomotors, els elèctrics se situen per sobre el 50% (54), solució adoptada per moltes empreses. “El motosharing explica aquest nou escenari”.

  Quins són els vehicles més venuts?

  Al llarg de l’any es van registrar 4.322 matriculacions de vehicles a la ciutat, un 5,4% menys que l’any anterior, d’acord amb les dades registrades a l’Àrea de Serveis centrals de la Gestió Tributària de l’Ajuntament i recollides per l’Observatori de l’Economia Local (OEL).

  La xifra total de matriculacions del 2022, però, segueix molt lluny de la del 2019, just abans de la covid. Aquell any es van matricular 7.495 vehicles, un 73% més que el 2022.

  A Sabadell, el passat 2022, el lideratge de vendes el va ostentar el Dacia Sandero, seguit del Hyundai i20, el Toyota C-HR i el Kia Niro models que també són dels més sol·licitats arreu de la comarca, i que en alguns casos superen les 100 unitats per vehicle. A Sant Cugat, però, el Model 3 de Tesla lidera les vendes, seguit de l’Audi A3. En canvi, les marques en conjunt més venudes son Toyota, seguides de Kia i Volkswagen. De ben a prop les segueixen marques com Renault o Dacia.

  Segons les dades de la patronal catalana, la motorització preferent del mercat és la gasolina, amb 41,74% i el dièsel se situa en un 8,30%. Sumats, els motors de combustió purs queden per sota del 50% de les matriculacions. Els vehicles híbrids amb gasolina representen un 17,62%. Els elèctrics purs un 5,91% i en conjunt, les motoritzacions alternatives als motors dièsel i gasolina representen un 50,26%. “Confiem arribar al milió d’unitats venudes aquest 2023– enguany 813.396–, i així anar renovant el parc automobilístic de manera progressiva”, apunta Agustí Garcia, president de Vallescar i vicepresident de Faconauto i vicepresident de Fecavem.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: