Un sabadellenc demanda justícia per la mort del seu germà antifranquista durant un interrogatori policial al 1973

DSC_7252

Antonio Marcos, veí de Ca n’Oriac, ha declarat aquest matí als jutjats de Sabadell per la mort del seu germà Cipriano, un obrer antifranquista mort durant un interrogatori policial l’any 1973 a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. Marcos, amparat per la Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Queralla Argentina, vol que es faci justícia i que es sàpiga tota la veritat 43 anys després dels fets. La justícia argentina és la que investiga el cas en el marc de la querella presentada el 2010 perquè s’investiguin els crims comesos per la dictadura franquista, s’identifiqui els seus responsables i se’ls sancioni penalment.La querella s’ampara en la legislació internacional de l’ONU sobre Justícia Universal. Cipriano, des de jove va estar afiliat  als sindicats CCOO i OSO (Oposició Sindical Obrera), era republicà i va militar al PCE (M-L) (Partido Comunista Español Marxista- Leninista) i al FRAP (Frente Revolucionario Antifascista y Patriota). La família ha declarat que durant la seva detenció va ser torturat i el van obligar a beure un líquid corrosiu que va desencadenar una agonia que es va perllongar durant 21 dies a un hospital de Reus. Avui una trentena d’amics i companys de militància de Cipriano han acompanyat els eu germà als jutjats.

Aquesta entrada va ser publicada en Notícies Portada. Guardar l'enllaç permanent. Afegeix un comentari o deixa un trackback: URL del Trackback.

Publicar un comentari

El teu email mai serà publicat ni compartit.

Pots utilitzar aquestes etiquetes i atributs HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>