Arxiu

Què bé que toca la Banda!

El dissabte de Festa Major vaig poder assistir a una altra de les magnífiques audicions que va oferir la nostra meravellosa Banda de Música. Ja ho vaig comentar en una altra ocasió, però no em cansaré d’explicar-ho a tothom: crec, sense cap mena de dubte, que tenim a Sabadell una de les millors bandes de música del nostre país.
Aquest any, a l’actuació de la Plaça Sant Roc, la Banda de Música de Sabadell s’hi va lluir d’allò més. I amb la col·laboració de l’excel·lent ballarina Elena Briega, l’espectacle s’hagués pogut representar, amb una elevada garantia d’èxit, al mismíssim Liceu de Barcelona, de tan rodó com va sortir.
La Plaça Sant Roc estava plena a vessar. Tot l’estol de cadires estava ocupat i amb molta gent dreta al voltant de la plaça. Els aplaudiments al final de cada peça van ser eixordadors, sincers, llargs i plens d’emotivitat.
I als qui ens agrada la música de banda, per si no hem vam tenir prou amb l’actuació del dissabte, l’endemà diumenge, a l’ombra del quiosc del Parc Taulí, vàrem poder tornar a gaudir de la meravellosa música sortida dels instruments de la nostra banda, interpretant unes peces ben diferents de les tocades a la Plaça Sant Roc, magistralment dirigides per la persona que, ajudada per l’estol dels 44 músics, la majoria dels quals són molt joves, ha fet el miracle que aquesta la nostra banda soni a música celestial: l’entusiasta i magnífic director en Bernat Castillejos.
Ara que es innegable que a Sabadell tenim una Banda de Música d’alt nivell, i creient modestament que aquesta carta la llegirà algú de l’Ajuntament de Sabadell que tingui interès en preocupar-se’n, suggereixo que es podria crear el Primer Certamen de Bandes de Música de Sabadell, amb prespectives de continuïtat, patrocinat per l’Ajuntament de la ciutat. Es podrien convidar bandes de música d’arreu de l’Estat espanyol i de Catalunya, partint de la base que fossin les bandes més representatives i amb més qualitat musical de cada poble, ciutat, província, comarca, regió o comunitat autònoma, sent la nostra banda l’amfitriona. Crec sincerament que podria esdevenir una gran festa musical anual, que atrauria molta gent de la ciutat i forana. I seria, a la vegada, un merescut homenatge a la Banda de Música de Sabadell.

Comentaris
To Top