Arxiu

Nous moviments emergents

Rara és la persona que no està d’acord amb el moviment dels “indignats”. El  tret de sortida engegat pel llibre “Indigneu-vos” del francès Stéphane Hesse va ser  el detonant de l’expressió d’un malestar de la ciutadania que ve de lluny.
Al segle XXI ja no es pot amagar res i als països amb democràcia, o que la desitgen, les veus ja es poden fer sentir.
El món, tal com l’hem configurat, no va bé i cal canviar els seus esquemes, de fet, mai ha anat bé.
El poder, sigui polític, sigui econòmic, embolcallant amb lleis, ordenances, fòrums i “cimeres” d’obligada acceptació (?), sempre han remat les cireres, i la resta ho sofrim.
Però ara el sentiment general, mogut per la certesa de la injustícia instaurada, ha omplert el vas de la paciència i ha sortit al carrer. Majoritàriament tots ens hem sentit representats. Gràcies al valents!
És el moment de canalitzar-ho per donar fruits. El primer ja està aconseguit: el crit d’alerta, l’expressió pública de la indignació. El segon, que les propostes seriosament elaborades arribin a terme, que els polítics estiguin atents i els culpables financers baixin dels núvols de la indecència. Està per veure!
Per acord de les assemblees del acampats, les multitudinàries concentracions a les places de les ciutats es traslladaran als barris, és a dir, on seran més properes a les persones concretes que vulguin adherir-s’hi.
La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell ho ha subscrit i cada barri es manifestarà o ho assumirà com cregui convenient.
L’Associació de Veïns i Veïnes Rambla-Centre, sensibilitzats, volem participar a tal fi i hem organitzat una xerrada, avui dimecres, dia 29 de juny, al Casal Pere Quart a les 19:30 hores.
En la xerrada, que tracta dels nous moviments emergents en la societat, podrem escoltar les opinions d’un professor de Sociología de la UAB, Josep M. Antentas, i d’un indignat Ivan Díez.
És molt important no passar de llarg d’unes demandes tan justes. Us hi esperem!

Comentaris
To Top