Arxiu

Gasoducte pel bosc de Sant Julià

Sempre que sentia parlar del gasoducte que ara estan construint i que anirà de Martorell fins a Figueres, passant pel terme municipal de Sabadell, jo pensava que la rasa, el forat, que obririen per col.locar-hi les canonades del gas seria més o menys com el que fan quan obren una claveguera a la ciutat i, per tant, que l’impacte d’aquestes obres sobre la massa forestal del bosc de Sant Julià seria relativament greu.
Dissabte passat, però, anant cap a Matadepera, vam poder veure, en paral.lel a la carretera, la destrossa que s’hi ha fet per deixar lliure d’arbres una superfície per la que podria fer-s’hi de sobres una autovia. No sóc tècnic en res, però, estranyat i preocupat, em pregunto: ¿de debò calia fer una tala tan extensa per fer pasar unes canonades que conduiran els gas d’Argèlia fins a altres països d’Europa?
No sóc tècnic en res, però molt em temo que, en aquest cas, en no haver-hi allí gairebé veïnat resident, no s’hagin pres les mesures de vigilància i prudència com és fa fer, per exemple, quan es van planificar les obres del metro o les lloses per fer peatonals els carrers del Centre.
Está clar que les obres són necessàries i s’han de fer, però cal vetllar perquè sigui amb el menor impacte possible sobre el medi ambient. Aquí no anem pas massa sobrats d’arbres i boscos com per tolerar que alguns els malmetin innecessàriament. És per això que m’agradaria veure que, un cop acabades les obres, les autoritats i els grups ecologistes obliguin a replantar d’arbres tot aquell espai ara malmès per fer-hi el gasoducte.

Comentaris
To Top