Arxiu

L’horari escolar intensiu i els avis

Darrerement s’està parlant molt d’introduir a les escoles de primària l’horari intensiu, si bé, de moment, sembla que es tracta d’una prova pilot en unes poques escoles. Ens preocupa què es farà amb els nens durant la tarda lliure i molt ens temem que s’hagi pensat amb els avis i àvies com a cuidadors durant aquestes hores, com a cuineres per tal que mengin al migdia, potser fins i tot al seu càrrec aportant part de la seva pensió, per donar suport escolar i ajudar a fer els deures, etc.
Cal dir molt clar que els avis i àvies no són funcionaris públics a qui es pugui adjudicar aquesta funció, ni de forma declarada ni  de forma subtil. Les persones jubilades tenen dret a escollir com volen viure la resta de la seva vida sense coaccions de ningú, tenint en compte, a més, que moltes, emmalaltides o amb disfun-cions i cansament físic, no estan en condicions de fer aquest servei de mainaders dia a dia i obligatòriament. És cert que molt avis i àvies ho fan i de molt bon grat, però ho han de decidir des de la seva llibertat d’opció.
En aquest sentit ja ens hem adreçat a la Consellera d’Ensenyament per carta, per tal que tingui en consideració aquestes aportacions.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top