Arxiu

Els iaioflautes irrompen al ple municipal per demanar la derogació de la Llei de Pensions

El col·lectiu de iaioflautes van irrompre al ple municipal de dimarts al vespre i van obligar a l’alcalde, Joan Carles Sánchez, a suspendre la sessió durant uns minuts mentre un portaveu va llegir un comunicat en el qual van demanar la derogació del decret llei que rebaixa les pensions. L’acció va provocar uns moments de tensió entre l’alcalde i un dels membres del col·lectiu. Després que Sánchez optès per la suspensió del ple, el portaveu dels iaioflautes va prendre la paraula i va llegir un comunicat en el qual va manifestar dures crítiques al govern central del Partit Popular i al de la Generalitat de Convergència i Unió.

El comunicat va posar de manifest la «indignació per la situació social i política d’Espanya». Per tot això van demanar el recolçament dels regidors per demanar la dimissió dels governs del PP i de CiU, així com que es comprometin a exigir la derogació de les pensions. D’altra part van demanar la dimissió de tots els regidors imputats «per aconseguir una veritable democracia». Finalment van sentenciar que «contra lleis injustes desobediència civil pacífica». Tot seguit el grup va sortir del saló de plens i la sessió es va reprendre. De tota manera, en la primera intervenció del representant d’EUiA, Joan Mena, aquest va dir que l’acte havia estat «una expressió de la democracia». L’alcalde el va replicar tot dient que «ha estat un fet prou greu protagonitzat per unes persones que han violentat les regles del joc i dir que és una expressió de la democracia no toca».

El grup municipal de Partit Popular va decidir abandonar el ple en protesta per l’actitud de l’alcalde que, en un comunicat, van qualificar de «covarda». Segons el portaveu, Esteban Gesa «si es permeten aquestes situacions estem creant un precedent molt perillòs que pot incitar a qualsevol altre grup a assaltar el saló de plens».

Comentaris
To Top