Arxiu

Gràcies!

L’alcalde Manuel Bustos ha decidit deixar la política. Aquesta és la millor notícia per als seus adversaris polítics. I és una mala notícia per aquells que, gràcies a la seva passió personal i estima per Sabadell, hem après a estimar-nos més aquesta ciutat. I, especialment, pels que, a més, coneixem la persecució de la qual està sent víctima per haver estat com és ell.

Ha jugat en contra de la seva imatge la vehemència que es desprèn arran de les converses telefòniques publicades? Sí, com segurament si ens gravessin a molts de nosaltres durant dos anys de la nostra vida.

Ha comès algun delicte o s’ha enriquit amb la política? No. I no ho dic jo, ni ho diu ell, ni tots aquells que sabem com és ell, ho dirà la justícia. Temps al temps.

I podrà explicar-ho algun dia quan passi el soroll actual i molts dels que avui l’acusen vulguin escoltar la veritat. La lentitud de tot el procés judicial i els judicis paral·lels, han precipitat que hagi decidit abandonar la política. I ha fet bé, perquè no se li faci més mal ni a ell, ni a la seva família i amics, ni a la imatge de la ciutat, ni als seus companys ni a la política en general.

Si no el conegués, segurament i tal com s’ha explicat tot hagués arribat a dubtar en algun moment. Per això entenc algunes persones. Però els que hem seguit tot el procés amb atenció, sabem que el que ell diu és tal com ho diu. Per això ho volia deixar per escrit, perquè és de justícia que algú que ha fet tant per aquesta ciutat, algú que s’hi ha dedicat dia i nit durant tants anys de la seva vida per fer la vida dels sabadellencs i les sabadellenques més fàcil, no mereix marxar per la porta del darrere i sota cap sospita.

Com a periodista que he treballat tants anys a Sabadell i al Vallès, deixeu-me que us digui que, en general, m’ha decebut la manera amb què s’ha tractat aquest tema des del primer moment. Puc entendre que es pugui exagerar per aconseguir titulars que cridin més l’atenció, però he trobat a faltar molt rigor informatiu i coneixement jurídic-polític i molt més respecte personal. Crec que hem caigut en el parany de la premsa sensacionalista i nacional que ha aprofitat la conjuntura actual per posar tot i a tots els polítics dins el mateix sac. Confio però què, quan toqui, sabrem rectificar i explicar quina és la veritat de tot aquest afer en concret.

Quan es dicti sentència, ja serà tard. És ara quan tots els que pensen com jo, molts, n’estic convençut, haurien d’explicar tot el que Manuel Bustos ha fet per la ciutat i per un partit que ha transformat Sabadell en el que és avui dia, una ciutat de primera. Equipada, amable, solidària i mirall de molts pobles, viles i municipis que han vist com Sabadell s’ha convertit en un model de ciutat.

És evident que Manuel Bustos no ha estat sol per fer de Sabadell la gran ciutat que avui és. Li han acompanyat molts companys i companyes que sortosament, i amb més ganes i forces que mai, volen continuar escrivint en lletres d’or el seu futur. Endavant, molta sort i millors encerts. Treballeu de valent amb confiança, empenta i determinació per fer del Sabadell del 2020 la ciutat que havia somiat un dels sabadellencs més il·lustres i vehements: Manuel Bustos Garrido.

Gràcies, alcalde, per fer-me estimar tant aquesta, com si fos també la meva ciutat!

Comentaris
To Top