Opinió

La cultura, una eina per a la cohesió social

El foment i promoció de la cultura constitueixen un element bàsic i fonamental per a la nostra ciutat i país. La cultura, en general, les nostres tradicions, la nostra llengua i la diversitat de les expressions culturals són font de transmissió de valors i constitueixen un element bàsic per a la cohesió social.

Un dels objectius prioritaris de Convergència i Unió és construir una ciutat i una societat on, amb el reconeixement de la multiculturalitat i de les més diverses expressions culturals, la cultura serveixi com a eina per transmetre i adquirir valors. La cultura no només genera innovació: facilita l’oci i l’activitat econòmica en una ciutat.

La cultura és, alhora, una peça bàsica per la pròpia realització personal i col·lectiva. Quan una societat falla en l’àmbit cultural, la societat va coixa.

El nostre programa reflecteix clarament les diverses vessants de la cultura amb l’objectiu final que sigui una eina de cohesió social. La cultura ha de ser transmissió de coneixement, promotora d’innovació, generadora d’oportunitats econòmiques i facilitadora d’oci però, sobretot, la cultura ha de permetre fer-nos millors com a persones i cohesionar, estructurar i vehicular una societat més justa a través de les seves diverses expressions.

Des del govern d’una ciutat es pot fer molt. S’ha de fer molt. Des de Convergència i Unió volem retornar el protagonisme cultural allà on correspon: a la ciutadania, a la gent, a aquelles entitats que a Sabadell promouen i fan activitat cultural. Entitats que fa anys que, de forma generosa, promouen la cultura a la nostra ciutat sense afany de lucre ni protagonismes; simplement amb vocació de servei.

Sabadell és una ciutat capdavantera en teixit associatiu cultural, amateur i més professional, i ho és en els més diverses àmbits i cal aprofitar-ho.

Des de Convergència i Unió apostem per un oci cultural global, que contempli un ventall ampli de disciplines, per a tota la ciutat i per a tots els públics. Creiem que la cultura ha d’impregnar la nostra ciutat, el carrer, els teatres i les sales i arribar a formar part del paisatge. Sense oblidar que la creativitat cultural també és font de riquesa i, com a tal, cal generar entorns que facilitin crear, retenir i atraure talent a la nostra ciutat. Uns entorns que valorin socialment la imaginació, la creativitat i la capacitat d’iniciativa, fins a consolidar un sector econòmic cultural.

Aquest és el nostre compromís: treballar per tal que la societat civil organitzada, les entitats, amb l’ajuda de l’Ajuntament, puguin fer la seva feina fàcilment, i que l’Ajuntament sigui un element bàsic de suport i actuï prioritàriament allà on les mancances siguin evidents. I així, entre tots, construir una societat més justa, més equilibrada i més cohesionada. També a través de la cultura. DESTACAT “Des de CiU apostem per un oci cultural global, que contempli un ventall ampli de disciplines, per a tota la ciutat i per a tots els públics”

Comentaris
To Top