Opinió

Sabadell avançarà i ho farem entre tots i totes

Fa uns dies vaig presentar les propostes del programa del projecte socialista per liderar el canvi social que la nostra ciutat demanda. Va ser un acte al Teatre Principal, amb més de 400 persones que representen una part molt important de la societat sabadellenca, de tots els àmbits: cultural, econòmic, social, veïnal, esportiu… I molts ciutadans i ciutadanes a títol individual. Gràcies a tots i a totes. És un experiència encoratjadora comprovar que la il·lusió i la feina que dediquem a projectar el futur de la ciutat desperta l’interès de la ciutadania. Vol dir que hi ha persones implicades en la ciutat, que volen saber quines propostes hi ha, que volen escoltar opinions i que es preocupen pel futur de Sabadell.

El canvi que Sabadell necessita per avançar encara més el farem entre tots i totes. Perquè no serà només la voluntat d’un govern; volem que sigui un projecte col·laboratiu, amb la participació de la ciutadania, universitats i empreses i liderat i coordinat pel futur govern municipal socialista. Un model com el que s’està implantant a tota Europa per donar aquestes respostes col·laboratives i més atrevides davant la situació actual.

El nostre projecte de futur inclou gairebé 500 propostes al programa electoral. És impossible resumir-les totes aquí, però les trobareu al web www.josepayuso.cat.

Només en destacaré quatre, que són les línies bàsiques que garanteixen que tothom tingui accés als serveis bàsics, com l’educació, la sanitat o els serveis socials. Perquè si volem que la ciutat avanci hem de protegir la cohesió social, aquest fràgil teixit que ens permet avançar com a societat, potser més lents, però de manera equilibrada i sense deixar ningú enrere.

Per fer-ho proposem crear una Renda Infantil Garantida, per a infants que viuen sota el llindar de la pobresa. També volem ampliar el local del Rebost Solidari per reforçar la seva feina. No deixarem cap pis buit a Sabadell mentre hi ha gent que no té on viure i negociarem amb als bancs perquè cedeixin part dels seus pisos buits per destinar-los a habitatge social. I continuarem lluitant contra l’atur amb Plans d’ocupació per als joves, els majors de 45 anys i persones amb especial dificultat.

La transformació que proposem passa per consolidar la confiança de la ciutadania amb més transparència i un govern obert, que transformi l’estructura de l’Ajuntament per millorar el servei als veïns i veïnes.

Ho farem amb la creació d’una nova regidoria d’Indústria, Innovació i Desenvolupament Urbà, que elaborarà un Pla Estratègic d’Innovació, desenvolupament urbà sostenible i modernització de l’Ajuntament. Modernitzarem l’Ajuntament per modernitzar la ciutat.

En l’àmbit econòmic, proposo l’elaboració d’un Pla de Reactivació Econòmica que incideixi en la creació d’ocupació, el suport al teixit empresarial i l’atracció de noves activitats, projectant la ciutat a nivell local, regional i internacional.

També volem liderar la transformació urbana per millorar la mobilitat, l’espai públic i la qualitat de vida. Per aconseguir-ho farem un nou Pla General d’Ordenació Urbanística, que inclogui la millora de les infraestructures i la construcció del Quart Cinturó respectant l’entorn.

Per això vull ser el proper alcalde de Sabadell. Perquè vull contribuir a donar resposta a les necessitats de la nostra gent. Als que no teniu casa i no teniu ni per menjar; als que busqueu feina; als pares i mares que voleu una educació pública i de qualitat per als fills i filles; als joves que lluiteu pel vostre futur i no trobeu gaires possibilitats de feina; als emprenedors i al comerciants que voleu tirar endavant els vostres negocis; als veïns i veïnes que demaneu millores als barris; a les entitats, de tots els àmbits, que treballeu per Sabadell; a tots i totes que voleu tenir una ciutat capdavantera en la cultura, l’economia i el medi ambient.

Tenim molta feina a fer amb un objectiu clar: convertir aquestes propostes en una realitat des de l’Ajuntament de Sabadell

“Proposem crear una Renda Infantil Garantida, per a infants que viuen sota el llindar de la pobresa”

Comentaris
To Top