Opinió

Compromesos amb tots els barris de la ciutat

L’espai públic és l’essència i l’ànima de la nostra ciutat, l’eix de la nostra vida quotidiana. Aquesta essència comença en allò que compartim, en el que ens és comú. És l’escenari central de la convivència, on exercim els drets de ciutadania.

Estem convençuts que l’espai públic ha de generar identitat i permetre que la gent el senti com a propi. Aquest sentiment de pertinença és clau per millorar l’autoestima i l’orgull de ciutat, així com per fomentar la implicació i la responsabilitat dels veïns i veïnes envers el seu barri i envers el conjunt de Sabadell.

Els espais públics de qualitat fan de Sabadell una ciutat per a tothom. La nostra tasca consisteix en tenir cura del manteniment d’aquest espai arreu de la ciutat i així ho farem dia a dia.

Tots els barris mereixen la nostra atenció i han de ser cuidats per igual. Hem d’aconseguir dinamitzar-los programant activitats, dinamitzar el comerç.

Per aquest motiu reforçarem la neteja perquè volem un espai públic net i endreçat. De fet, la instal·lació de nous contenidors té la voluntat d’apropar el servei de recollida a tothom, de posar-ho fàcil.

També apostem pel transport públic i per la mobilitat sostenible, millorant any rere any la xarxa d’autobusos urbans i adaptant les línies a les noves necessitats, com farem amb l’entrada en funcionament de les noves estacions dels Ferrocarrils a la ciutat.

Com us deia, des del PSC entenem la ciutat com un espai compartit. I  aquest espai compartit ha de ser de qualitat, l’hem de cuidar entre tots, l’hem de fer atractiu. El carrer és el millor aparador de les nostres potencialitats. És el lloc perfecte per explicar qui som, com som i què volem. Per aquest motiu us avanço algunes de les actuacions que es duran a terme als deferents barris de la ciutat.

Al Centre, per exemple, acabarem les obres del Passeig de la Plaça Major amb la instal·lació de la pèrgola i l’element d’aigua i entrarà en funcionament la nova estació dels FGC. A més, estudiarem la possibilitat de fer peatonal la Rambla, des de l’Imperial fins a la plaça Marcet, els dissabtes a la tarda. Reclamarem a l’Estat la millora de l’accessibilitat de l’estació de RENFE Centre. A més, proposem la creació de l’Ateneu Sabadellenc al Teatre Principal per dinamitzar la vida cultural de la ciutat i que el Vapor Pissit es converteixi en un equipament cívic i cultural. Així mateix, al districte primer instal·larem una coberta a les pistes poliesportives del Complex de Sant Oleguer i remodelararem les Pistes d’Atletisme Josep Molins.

A la Creu Alta farem una plaça al Vapor Cusidó; cedirem Cal Balsach a entitats del barri i remodelarem la plaça de Pep Ventura. D’altra banda, projectarem un Pla Integral de millora dels espais públics a Can Puiggener.

Algunes de les actuacions que viuran els veïns i veïnes de la zona nord passen per l’entrada en funcionament de les noves estacions dels Ferrocarrils a la plaça d’Espanya i al nord, així com l’avanç de les obres de la plaça d’Espanya i la retirada de les terres del Parc del Nord. També projectarem la reconstrucció de la Masia de Ca n’Oriac i instal·larem passos de vianants elevats i pilones davant la sortida de les dues escoles de Can Deu.

A La Concòrdia proposem construir una escola bressol municipal i el Complex Olímpia. A Can Llong reclamarem a la Generalitat la construcció del CAP, de l’institut i l’estació de RENFE.

Entre les accions proposades a la zona de Can Feu, destaca, convertir en un parc veïnal l’espai que ha deslliurat el soterrament dels Ferrocarrils; fer possible el soterrament dels FGC i projectar una proposta del nou passeig de Can Feu. També treballarem amb la Generalitat per accelerar el procés de rehabilitació del barri dels Merinals i dinamitzarem el seu Mercat.

Al sud de la ciutat continuarem treballant amb la Generalitat per resoldre els detalls pendents de les obres d’Espronceda; projectarem la remodelació del Mercat a Campoamor i reclamarem a la Generalitat que faci la Residència de Gent Gran del Sud.

Pel que fa Torre-romeu, omplirem d’activitat el nou Centre Cívic i farem un carril bici entre Torre-romeu i el Poblenou. Amb l’objectiu de promocionar el Polígon industrial de Can Roqueta treballarem perquè s’instal·lin noves empreses i, alhora, dinamitzarem el Mercat de Torre-romeu, entre d’altres actuacions a la zona.

Perquè de vegades, amb petites accions podem transformar un carrer en un espai agradable que s’acaba convertint en espai de trobada, en el patrimoni compartit per tots els ciutadans i ciutadanes. La resta de propostes detallades a tots o cadascun dels barris de Sabadell les trobareu al meu programa de futur a HYPERLINK “http://www.josepayuso.cat”www.josepayuso.cat. Sumem per Sabadell!

“Entenem la ciutat com un espai compartit, i  aquest espai ha de ser de qualitat, l’hem de cuidar entre tots, l’hem de fer atractiu”

Comentaris
To Top