Ciutat

L’oposició bloqueja el primer ple municipal de la legislatura

El primer plenari de la legislatura, el que havia de donar compte del nou organigrama i aprovar les qüestions relatives al funcionament del nou consistori, s’haurà de repetir després que l’oposició (menys Unitat pel Canvi) ha bloquejat votant no l’adopció de cap acord. Els sis dictamens han estat retirats per l’alcalde davant l’actitud en contra de l Partit Popular, Guanyem Sabadel, Ciutadans, Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes.
Tot i que cap d’aquests grups ha entrat en el fons dels acords proposats pel govern bipartit (Esquerra Republicana i Crida), tot sembla indicar que l’escull principal han estat les retribucions que haurien de percebre els vuit grups municipals. La proposta del govern planteja una rebaixa del 1 per cent.
El grups de l’oposioció han argumentat el vot en contra dels acords en la manca de diàleg i consens del govern cap a aquests grups. Per la seva part, el tercer tinent d’alcalde, Gabriel Fernández, ha estat el que s’ha mostrat més dur tot dient a l’oposició «avui que tenen un espai per poder fer política no entren en les raons de fons per votar en contra». L’alcalde, Juli Fernàndez, ha reiterat que a les juntes de portaveus celebrades s’havien arribat a acords i, en canvi, al final «per qüestions polítiques es vota en contra».
Aquesta situació obligarà a convocar una nova sessió plenaria abans del dia 13, el final del termini legal d’un mes per convocar el primer ple municiapal després de la constitució del nou consistori.

Comentaris
To Top