Ciutat

Junts pel Sí celebra a Sabadell “la majoria suficient” per seguir amb el procés

L’amfiteatre de l’Espai Cultura es va fer petit diumenge a l’acte de Junts pel Sí organitzat amb l’ACN i Òmnium
L’amfiteatre de l’Espai Cultura es va fer petit diumenge a l’acte de Junts pel Sí organitzat amb l’ACN i Òmnium
Junts pel Sí ha viscut una autèntica festa als jardins de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, al centre de la ciutat, per celebrar -en un acte junt amb l’ANC i Òmnium– que “per primer vegada guanya una candidatura independentista les eleccions del Parlament de Catalunya”, proclamava Marc Sanglas, diputat d’ERC de Sant Llorenç Savall, pocs minuts abans de tres quarts d’11 de la nit. Sanglas va sortir a l’escenari junt amb els respresentants sabadellencs dels partits de Junts pel Sí, entre ells Carles Rossinyol (CDC) i l’alcalde Juli Fernàndez (ERC), però el primer va ser l’únic que es va dirigir als seus seguidors.
Sanglas avisava que altres “intentaran treure ferro” als resultats de Junts pel Sí (39,65%, 62 diputats al Parlament i un 33,73 % a Sabadell) però que “no aconseguiran arronsar-nos i continuarem amb aquest procés”. L’amfiteatre s’ha fet petit diumenge a la nit i els que no podien accedir-hi no podien veure la pantalla des d’on es seguia l’escrutini per TV3 i ho havien de sentir des del jardí. S’han vist moments d’eufòria, sobretot coincidint amb la recuperació del 63è escó i l’aparició de Mas, Junqueras i Romeva a la pantalla, amb crits de “un sol poble, un sol poble!”.
En valoracions als periodistes, Carles Rossinyol ha dit que “no hem arribat a la majoria absoluta però és més que suficient”, ha subratllat, “ per tirar endavant aquest procés cap a la independència”, per al qual compta amb la suma de diputats amb la CUP (10) per la majoria absoluta necessària per els “procediments” que s’han de tirar endavant “els propers mesos”. “S’inicia el període més important de Catalunya en la seva història en 300 anys”, conclou.

L’alcalde republicà, Juli Fernàndez, diu que l’elevada participació en general, i “la més alta a Sabadell com a mínim els últims 12 anys”, legitima aquesta “majoria guanyadora” en una ciutat que “fa avançar el procés”. A nivell de país, estan “satisfets” de la “majoria absoluta de diputats independentistes”, un “mandat democràtic” que és un recolzament per “seguir avançant ”.

Comentaris
To Top