Ciutat

Una cinquantena de personalitats de Sabadell donen suport a Marta Farrés

Un total de 50 persones representatives de diversos àmbits de Sabadell han volgut expressar el seu suport a l’alcaldessa

Un total de 50 persones representatives de diversos àmbits de Sabadell, des del social a l’econòmic, passant pel científic, cultural, esportiu, sindical, veïnal, sanitari o comercial han fet públic avui un manifest de suport a l’alcaldessa Marta Farrés. En el manifest afirmen que donen suport a l’alcaldessa “per tal que pugui continuar la seva eficient tasca al servei de la ciutat i de la ciutadania” i resumeixen les raons d’aquest recolzament en deu punts.

Destaquen que “més enllà de l’adscripció de la Marta a una ideologia i a un determinat partit polític, ella ha exercit com a alcaldessa de tothom, posant per davant sempre la dignificació del càrrec i de la institució que encapçala per damunt de qualsevol altre interès”.

Consideren que la capacitat de lideratge de l’alcaldessa “ha estat determinant a l’hora de teixir complicitats que al seu torn han generat i generen oportunitats en tots els àmbits de l’activitat ciutadana” i posen com a exemple l’ampliació de les instal·lacions de l’Hospital Parc Taulí, la ubicació de l’Escola d’Infermeria de la UAB a l’Artèxtil, l’aposta pel Hub Aeronàutic a l’Aeroport o la creació i potenciació de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. Assenyalen que l’alcaldessa “no ha dubtat a fomentar els valors vinculats a l’empatia i a la resiliència ciutadana” davant situacions d’emergència sanitària o social, com en el cas de la pandèmia de la Covid-19 o de la guerra d’Ucraïna.

També afirmen que la consideren “una persona accessible a tothom que surt al carrer per copsar de forma directa les iniciatives de les entitats i de les associacions ciutadanes i les inquietuds dels veïns i veïnes, en un exercici de complicitat, transparència i proximitat i amb la voluntat de servir i contribuir a la dinamització de la ciutat”. Un dels aspectes que destaquen és que “prioritza la gestió i l’obtenció de resultats per transformar l’acció de govern en millores pel conjunt de la ciutadania”.

A més, valoren “la seva visió de futur, la qual cosa li permet ser conscient de les moltes fortaleses de la ciutat a l’hora d’identificar noves oportunitats” i creuen que “en un context polític altament fraccionat, la Marta sap establir la diferència que es dona entre el debat polític i la necessitat d’assolir acords de ciutat”.

Qui firma el manifest?

Entre els que han signat el manifest hi ha des de veïns de diferents barris de la ciutat fins a persones que han ostentat càrrecs públics, passant per professors universitaris, representants destacats de la cultura i l’esport o advocats de reconegut prestigi. Hi ha per exemple el professor universitari i exvicepresident del Congrés dels Diputats Joan Marcet; l’exdelegat del Govern Jordi Casas i l’exalcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez.

També destaquen Carme Folch, vinculada a Sabadell Sardanista; la soprano i presidenta de Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra; l’activista Anna Griera; l’empresari, Xavi Bombardó; els capellans Carlos Fuentes i Andrés Ramírez; el periodista i exdegà del Col•legi de Periodistes de Catalunya, Joan Brunet; el professor universitari Juan Jesús Donaire; la presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell i vicepresidenta de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Joana Soler; el biòleg, Pep Marlés Tortosa; el campió d’Espanya de Parkour, Aarón Vivar, o l’advocat, Paco Carretero.

A més hi ha moltes persones lligades a entitats com Antonio Martínez, referent en la lluita pels drets de les persones amb discapacitat auditiva; Montserrat Muniente, lider veïnal vinculada al mon associatiu de Campoamor; Olga Guisado, activista i veïna de Can Oriac, o Sara Mesonero i Maria del Mar Gallardo, activistes i veïnals de Can Puiggener.

Comentaris
To Top