Arxiu

Sabadell homenatja Lluís Companys

Intervenció de l’alcalde, Juli Fernàndez, al pati de l’escola d’adults de Can Rull
Intervenció de l’alcalde, Juli Fernàndez, al pati de l’escola d’adults de Can Rull / E. BARNOLA

– J. Mercadé –

Els aconteixements del dia han fet que l’acte d’homenatge i ofrena floral a Lluís Companys es vagi fer al vespre. Primer a l’Escola d’Adults de Can Rull, a pocs metres on Companys es va fer construir una casa d’estiu, es va celebrar  l’acte del Memorial Lluís Companys de Sabadell que aquest any ha arribat a la cinquena edició i després es va realitzar l’ofrena floral al monòlit situat al costat de la Masia de Can Rull.
L’acte a l’escola d’adults va constar d’una glosa sobre la figura de Companys amb especial referència a la seva relació amb Sabadell. La presidenta d’Òmnium Cultural, Montserrat Mateu, es va referir a la feina feta pel Memorial.
Per la seva banda, l’alcalde, Juli Fernàndez, després de recordar que encara l’estat espanyol encara no ha estat capaç d’anul·lar les sentències dels consells de guerra com el de Lluís Companys, va dir que atés com aquest «són de recuperació de la memòria democràtica i de la memòria de ciutat».

Les entitats del Memorial va rebre un record consistent en la reproducció d’una foto d’una visita de Companys a Sabadell.

Comentaris
To Top