Opinió

Resposta al senyor Simón Saura

En primer lloc, i en nom d’Òmnium Sabadell, volem agrair-vos el reconeixement que feu, en el vostre escrit, de la tasca que porta a terme Òmnium Cultural en la defensa, protecció i promoció de la nostra llengua. Com molt bé dieu, aquesta feina s’ha dut a terme en moments molt difícils, en un país sota la dictadura franquista i, posteriorment, amb un estat que, tot i democràtic, ha sentit sempre poca simpatia per la nostra cultura i la nostra llengua. Estem contents de poder comptar amb la vostra simpatia i suport.

És cert que en els darrers anys, hem desenvolupat les nostres activitats de manera més intensa al voltant de l’eix país ja que hem entés que, per defensar i promoure la nostra llengua i la nostra cultura, en els moments actuals, calia treballar per tenir un model de país que garantís la nostra continuïtat com a poble. Aquest canvi s’ha fet sempre seguint el mandat dels nostres socis i sòcies que així ens ho han demanat.

L’independentisme català no és cosa d’un impuls espontani, sinó que és el resultat del cansament de la societat catalana davant els continus atacs de l’Estat espanyol a la nostra cultura, economia, sistema educatiu… I Òmnium s’hi ha sumat perquè així ens ho han demanat els nostres socis i sòcies,  perquè creiem realment que la constitució d’un estat català independent serà positiu per al progrés social, econòmic i cultural de tothom que viu al nostre país, i que és una oportunitat única per construir entre tots, els que hi estan a favor i els que no estan convençuts, un estat socialment més just. Estem convençuts que la relació d’igual a igual amb l’Estat espanyol, estat amb qui és obvi que continuarem mantenint relacions econòmiques, culturals i personals, serà mútuament beneficiosa.

Discrepem, en canvi, amb la vostra afirmació que amb les properes eleccions a les Corts espanyoles sigui possible un canvi respecte de la situació de Catalunya dins l’Estat espanyol. No podem, un cop més, confiar en un canvi de les forces polítiques espanyoles a favor de Catalunya quan han tingut moltes oportunitats per a fer-ho i mai no han fet res.
Òmnium Cultural mai no ha deixat de treballar i actuar pera tots els ciutadans del nostre país, i com molt bé dieu, és pensant en tothom que fem totes les nostres activitats. Justament en els moments actuals, en què tota la maquinària mediàtica i repressora de l’Estat treballa en contra de Catalunya, el principal objectiu d’Òmnium, tant a nivell nacional com a nivell local, és aconseguir un apropament més gran i emocionalment més intens amb aquells catalans i catalanes que, per raons diverses, no comparteixen la nostra visió o coneixen poc les nostres activitats, o no s’han sentit mai cridats a assistir als nostres actes. I volem que aquest sigui un coneixement en les dues direccions: també nosaltres hem de conèixer millor aquelles persones i entitats amb qui potser compartim més coses que no pensem i amb les quals, fins ara, hem tingut poc contacte. I estem decidits a aconseguir aquest apropament i a dur a terme projectes conjuntament, amb tota la nostra força i sinceritat, aquí a la nostra ciutat.

I aquí sí que ens hi podeu ajudar. Us convidem a establir una comunicació directa amb la Junta d’Omnium Sabadell, per tal de posar en comú les nostres opinions i, sobretot, per ajudar-nos en aquesta voluntat de col·laboració i amistat per fer possible una societat més culta, socialment més justa, respectuosa amb la llengua catalana, i que sigui més conscient de la riquesa que significa la pluralitat lingüística i cultural que conforma la nostra societat.

Aquest és el nostre tarannà i aquesta és la nostra feina, que de ben segur podem compartir tots plegats.

Ens hi ajudeu?

“La constitució d’un estat català independent serà positiu per al progrés social, econòmic i cultural de tothom que viu al nostre país”

Comentaris
To Top