Arxiu

El Parc Taulí no ha detectat un augment dels casos d’enterovirus

Rentar-se les mans amb aigua i sabó és molt important per evitar qualsevol contagi
Rentar-se les mans amb aigua i sabó és molt important per evitar qualsevol contagi / LLUÍS FRANCO

– Edurne Concejo –

L’Hospital de Sabadell se suma als missatges de calma a la població. El centre confirma que no han detectat un augment de casos dels enterovirus, unes infeccions que asseguren són molt freqüents entre els infants.

«Que la gent no s’espanti. Els pediatres sempre parlem de virus i els pares associen encefalitis, virus… i tenen por», assegura el doctor Valentí Pineda, pediatra especialista en malalties infeccioses del Parc Taulí.

Explica que els enterovirus són «una família de virus molt diversos, que poden tenir des d’efectes molt lleus, a casos més greus que requereixen d’hospitalització». El doctor Pineda ho compara amb el virus de la grip, que també pot tenir diferents graus d’afecció i fa una crida a la calma: «Durant els primers anys de vida, un nen pot tenir fins a 12 vegades algun tipus d’enterovirus. Són molt comuns. El més habitual és que els seus efectes siguin lleus: febre, secreció nasal, erupcions… I en casos molt aïllats poden esdevenir greus».

Aquest pediatra del Parc Taulí assegura que els protocols de Sanitat són molt clars davant aquesta alarma: «Ens han alertat que si veien casos d’encefalitis greus, que podrien encaixar amb un enterovirus, engeguem el protocol especial i s’envia una mostra a  la Vall d’Hebron per confirmar o descartar».

El doctor Pineda explica que sí que han detectat un augment dels casos d’encefalitis que han requerit d’hospitalització.

Des del passat mes de febrer, s’han ingressat un total de 15 nens, el doble del que seria habitual. Tot i que la tendència ara ja va a la baixa: «De tots aquests casos només en queden dos ingressats ara».

Comentaris
To Top