Arxiu

Deu casos d’irregularitats en les preinscripcions escolars

Deu famílies han comès frau al padró per inscriure els fills al col·legi desitjat
Deu famílies han comès frau al padró per inscriure els fills al col·legi desitjat / LLUÍS FRANCO

– Edurne Concejo –

Sancionen deu famílies per irregularitats en les sol·licituds de preinscripció escolar. Els pares van cometre frau en el padró, al·legant que vivien en un domicili que no era l’habitatge familiar, per poder sumar més punts per proximitat i obtenir plaça en el centre desitjat. Ensenyament els ha sancionat i han hagut de sol·licitar una nova plaça entre les vacants disponibles al final del procés.

L’Ajuntament i la Generalitat han detectat una desena de casos de frau en les preinscripcions escolars. Una investigació conjunta entre el consistori i els Serveis Territorials han trobat irregularitats en el procés, consistents en un frau de padró. Aquests pares, van al·legar que vivien en un domicili que no era l’habitatge familiar per obtenir una major puntuació en el procés i obtenir, així, plaça al centre educatiu desitjat. L’assignació de places a les escoles es realitza seguint un sistema que puntua individualment diferents criteris, entre els quals es troba el de la proximitat del centre educatiu i la llar de l’infant. Un cop es van veure indicis de frau, es va activar el procediment de comprovació de residència.

Les famílies investigades, reben una inspecció del domicili on han estat empadronats i, en ocasions, d’un domicili anterior per tal de trobar en algun d’ells elements probatoris de la residència del menor i dels tutors. El regidor d’Educació Joan Berlanga explica que el consistori ha fet un esforç especial enguany per detectar les possibles irregularitats que es puguin produir: «Per al Govern municipal, el frau del padró per motius escolars és una qüestió greu, ja que treu possibilitats d’accés a qui sí hi té prioritat per zona. És per això que enguany hem dedicat una especial atenció a combatre’l». També s’ha mostrat molt crítica la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués: «Aquest és un tema de consciencia social. Com a Departament d’Ensenyament no podem permetre que el dret d’algunes famílies que tenen prioritat per zona, quedi condicionat pel frau d’unes altres».

Comentaris
To Top