Ciutat

Preinscripció 2023-2024: quantes places hi ha a les escoles bressol municipals de Sabadell?

Aquí tens una guia per fer la preinscripció a una escola bressol municipal de Sabadell: dates, places i tot el que necessites saber

Si és la primera vegada que t’enfrontes a la preinscripció escolar a una escola bressol, és possible que tinguis més dubtes que certeses. T’ajudem a esvair dubtes. El procés, que comença fent la presentació de sol·licituds i acaba amb la matriculació al centre, dura des de principi de maig i pot allargar-se fins a finals de juny.

Com fer la preinscripció?

La presentació de sol·licituds és la primera passa que haurem de fer si volem inscriure el nostre fill o filla a una escola bressol de titularitat pública. Les sol·licituds es poden presentar des del 8 de maig i fins al dia 19 del mateix mes de forma telemàtica mitjançant un formulari online a la pàgina web de l’Ajuntament de Sabadell.

La sol·licitud de preinscripció i la documentació acreditativa es presenta mitjançant un formulari online i la documentació oportuna, s’ha d’adjuntar al final del formulari, escanejada o fotografiada. La presentació presencial s’utilitzarà de manera excepcional, amb cita prèvia que es pot demanar per internet o bé pel telèfon del centre.

Places del curs 2023-2024 a les escoles bressol municipals

La puntuació

Existeixen dos tipus de criteris que determinen quina família és més vàlida que una altra a l’hora d’omplir les vacants lliures a les escoles bressol. Els criteris prioritats són els que sumen més puntuació. Per exemple, l’existència de germans o germanes ja escolaritzats al centre suma 40 punts; o la proximitat del domicili de l’alumne al centre o, si escau, la proximitat del lloc de treball del pare, mare o tutor també influencien i arriben a sumar fins a 30 punts. També s’inclou dins dels criteris prioritats les famílies on alguns dels progenitors és beneficiari de la renda garantida de ciutadania, que suma 10 punts més.

Per altra banda, els criteris complementaris són els que ajuden a fer el desempat entre aquells alumnes amb puntuacions empatades. La discapacitat de l’alumne, el pare, la mare, o algun dels germans suma 10 punts. En el cas de les famílies nombroses o les monoparentals, s’atorguen 15 punts extres. O si el pare, la mare o el tutor legal treballen en el centre en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció se sumen 40 punts.

Consulteu tots els criteris, aquí.

Gratuïtat a I2

Segons consta a l’Acord marc signat per la Generalitat de Catalunya i les entitats municipalistes, les quotes d’escolarització dels alumnes d’Infantil-2 (nascuts el 2021) seran gratuïtes per al proper curs 2023-24. Les famílies només hauran d’abonar els serveis complementaris (acollida i menjador). Un fet que podria fer augmentar la demanda a les escoles bressol públiques. De fet, l’any passat, més de 200 famílies van quedar-se en llista d’espera per accedir a portar els fills a una llar d’infants municipals. El teixit d’escoles bressol municipals de la ciutat no va poder absorbir les quasi 1.000 sol·licituds d’inscripció, davant de les 790 places que hi havia disponibles. Segons l’oferta inicial, aquest any hi ha 19 places lliures menys que les que hi havia l’any passat. Podria ser un símptoma de la forta demanda que va haver-hi l’any passat, que hauria traspassat més infants d’I1 a I2 i hauria blindat algunes places més.

Comentaris
To Top