Arxiu

LaSala, 10 anys de referent del teatre per a infants i joves

La bombolla de confeti de la companyia Efímer per celebrar l’aniversari a LaSala, dins el teatre
La bombolla de confeti de la companyia Efímer per celebrar l’aniversari a LaSala, dins el teatre / CIA. EFÍMER

– Carles Cascón –

El teatre municipal de la Ronda de la Roureda, LaSala Miguel Hernández, celebra el seu desè aniversari aquest diumenge al matí (a partir de les 11h) amb una festa a l’exterior amb activitats i sorpreses per als més petits i un espectacle a dins el teatre en forma de gran bombolla de confetti. És La Gran Tempesta, de la companyia Efímer.

En aquesta primera dècada de trajectòria especialitzada en arts escèniques per a infants i joves, LaSala Miguel Hernández suma ja 991 representacions, més de 188.000 espectadors i 244 companyies, bona part d’elles catalanes però també de la resta de l’Estat i països com França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Índia o Quebec

Aquest diumenge (d’11 a 13.30h) celebra aquest brillant camí, convertida en «un referent a nivell nacional», diu amb satisfacció la seva directora, Eulàlia Riberta, en un balanç molt positiu. Han acollit propostes, per exemple, que «poques ciutats tenen ocasió de veure». Un bon exemple és The Velveteen Rabbit, una magnífica producció de The Unicorn Theatre, prestigiosa sala de Londres, que va omplir el Principal en la seva versió original en anglès.

Diumenge es veurà a LaSala La Gran Tempesta, de la cia. Efímer, amb una gran cúpula que servirà de metàfora: «totes les emocions explotaran», resumeix Ribera. Sense avançar detalls de les activitats que s’estendran a fora la plaça, cal destacar la col·laboració de la Joventut de la Faràndula (amb personatges del musical Ratatouille) i el Teatre Sant Vicenç.

Poc després, el 16 d’octubre, s’obrirà la temporada amb una peça molt poètica, Els perseguidors de paraules, producció d’Imaginart (que passarà després pel TNC) i que adapta la novel·la de Marc Artigau, que també ho dirigeix. Amb ell hi haurà un col·loqui després de la funció.

Cal recordar que la programació de LaSala es divideix en les funcions per a públic escolar entre setmana i les obertes a les famílies el cap de setmana. Pel què fa a les primeres, «a dia d’avui estan quasi totes plenes», deia la directora en la presentació de dijous passat.

Comentaris
To Top