Publicitat
Ciutat

El Metro guanya usuaris en un any

El primer dia de funcionament van ser molts els curiosos que van acostar-se a les estacions
El primer dia de funcionament van ser molts els curiosos que van acostar-se a les estacions / E.B.

– Y. R. –

Un mes després de l’estrena de les dues noves estacions, els usuaris de Ferrocarrils han crescut un 4,3 per cent respecte al mateix període de l’any passat. Un fet atribuïble en bona part, a la remuntada que està experimentant el transport públic. Entre el 13 de setembre i el 12 d’octubre han pujat al tren de Ferrocarrils a Sabadell un total de 214.145 usuaris. Una xifra que suposa un increment del 4’3 per cent en comparació amb el mateix període de l’any passat.

L’augment coincideix amb l’entrada en funcionament de les noves estacions de Sabadell Plaça Major que ha substituït la de Sabadell Rambla, i la remodelada de Can Feu-Gràcia. Dues parades, incloses al projecte de perllongament del servei fins al nord de la ciutat, que, tot i no respondre a un canvi significatiu pel que fa als recorregut que es feia abans, sí que des de Territori es considera que ara satisfà millor les necessitats de la ciutat.

Aquest servei s’espera que complementi el de Ferrocarrils ja que la propera primavera està previst la posada en marxa de la prolongació del servei. Abans però, el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat els noms de les noves estacions. Una denominació que havien proposat conjuntament l’Ajuntament i la Comissió de Nomenclatura de l’ATM. Les noves parades es diran La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord.

El nom de la primera, situada a l’Eix Macià, respon a una reivindicació veïnal. En el cas de l’estació situada a la Plaça d’Espanya, la denominació coincideix amb la de l’estació de Renfe ja que es troben a la mateixa plaça i és un punt d’intermodalitat.

L’estació que s’obrirà al Parc del Nord – que és final de la línia S2 dels Ferrocarrils- es denominarà Sabadell Parc del Nord i s’ha tingut en compte que aquest és el nom que va proposar la Comissió del Parc del Nord.

Publicitat
Comentaris
To Top