Publicitat
Ciutat

Resum del 2016: el Metro, per fi va arribar a Sabadell

Inauguració de l’estació Sabadell Plaça Major el setembre passat
Inauguració de l’estació Sabadell Plaça Major el setembre passat / LLUÍS FRANCO

Una de les notícies més esperades pels sabadellencs, sobretot per molts comerciants del Centre, aquest 2016 ha estat la inauguració, el passat mes de setembre, de les noves estacions del Metro de Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major. La posada en marxa d’aquestes parades és l’inici del final de més de nou anys d’obres perquè el tren arribi al nord de la ciutat. El calendari fixa la propera primavera perquè acabin els treballs de perllongament amb la inauguració d’altres tres estacions dels Ferrocarrils (Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord). L’acabament de les obres ofereix a la ciutat una oportunitat de gran transformació urbana que com va anunciar l’alcalde servirà per «tancar cicatrius» als espais afectats durant gairebé una dècada per les obres.

El 2017 es dibuixa com l’any dels grans projectes urbanístics que sotmetran la ciutat a canvis «només comparables als que va patir Sabadell fa 25 anys» quan es va inaugurar l’Eix Macià. Només quedarà pendent el Passeig de la Plaça Major. Un dels espais més emblemàtics de la ciutat haurà d’esperar ja que aquest 2016 ha comportat la paralització del projecte previst per tal de repensar l’àrea. Un altre fet urbanístic que ha marcat la vida dels sabadellencs aquest 2016, ha estat el tancament de La Bassa. Al febrer l’Ajuntament l’anunciava a causa de greus problemes estructurals a la piscina i al col·lector que hi passa per sota. Ara, un cop iniciada la reparació, s’espera poder reobrir l’equipament el proper estiu.

En l’àmbit social, tot i que s’han observat indicis de recuperació econòmica, els desnonaments i els talls de subministraments bàsics a famílies vulnerables han continuat sent notícia. A finals de novembre passat la mort d’una dona de Reus en un incendi provocat per l’espelma que utilitzava per il·luminar-se per què feia dos mesos que li havien tallat la llum, va portar a centenar de persones a concentrar-se davant del Museu del Gas. La protesta tenia lloc pocs dies després que Sabadell acollís el primer Congrés de Pobresa Energètica que va congregar nombroses institucions i entitats compromeses en un front comú per buscar solucions al problema.
L’any acaba també amb la votació per unanimitat al Parlament de la llei contra els desnonaments que pretén esquivar la suspensió parcial, per part del Tribunal Constitucional, de la llei de mesures urgents contra l’exclusió residencial i la pobresa energètica aprovada al 2015.

A l’edició de paper trobaran un extens resum de les principals notícies en tots els àmbits. Per exemple, a nivell esportiu cal destacar, un cop més, a l’equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell amb la seva quarta Copa d’Europa.

Publicitat
Comentaris
To Top