Ciutat

Substituiran els contenidors de plàstic per uns de metàl·lics per reduir els incendis

Els actuals contenidors blaus, per reciclar paper i cartró, tindran cubeta metàl·lica
Els actuals contenidors blaus, per reciclar paper i cartró, tindran cubeta metàl·lica / ESTEVE BARNOLA

– Elisabeth Álvarez –

L’Ajuntament de Sabadell substituirà els contenidors de paper i cartró actuals, de plàstic, per uns de cubeta metàl·lica. La intenció és reduir el nombre de contenidors incendiats com a conseqüència dels actes vandàlics. El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavi Guerrero, explica que «quan prenen foc de forma intencionada de contenidors, ho fan als de paper i cartró perquè són més combustibles, i canviant-los per altres amb cubeta metàl·lica no calen foc tan ràpid, amb el que pretenem reduir els incendis».

La mesura ja s’ha aplicat amb èxit a altres poblacions com Hospitalet de Llobregat, «on ha disminuït el nombre de contenidors cremats».

Guerrero afegeix que a més d’intentar evitar els efectes dels actes vandàlics, «la intenció és que els contenidors també actuin de tallafocs, situant-los al centre dels altres». L’actuació es troba en una fase inicial, i la voluntat és que al voltant del proper mes de març ja s’hagin introduït alguns canvis». Actualment a la ciutat hi ha uns 900 contenidors de paper i cartró, i el cost total de la substitució integral seria de gairebé un milió d’euros, una xifra inabastable per les arques municipals. És per això que el canvi es planteja de forma paulatina.

El regidor confirma que «tot just ara farem una primera compra i entrarem en la fase de proves». La intenció és fer cremes controlades amb agents de la Policia Municipal i dels Bombers per avaluar el comportament dels nous materials. Tècnics especialistes valoraran i faran un seguiment dels canvis.

D’altra banda, a partir del 16 de gener els veïns dels barris de la Creu Alta i Can Puiggener (districte 2) podran reciclar els envasos -contenidor groc- amb més comoditat. El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament, Xavi Guerrero, explica que «a partir d’aquesta data es posarà en marxa una prova pilot que consisteix en ampliar la ‘boca’ dels contenidors d’envasos, per tal de dipositar amb més comoditat els objectes a reciclar».

Comentaris
To Top