Ciutat

Un polèmic cartell amb Comín escalfa la mobilització a favor de la sanitat pública

Imatge del cartell promocional del col·lectiu Endavant
Imatge del cartell promocional del col·lectiu Endavant / ENDAVANT

El col·lectiu Endavant publica a les xarxes un cartell on es pot veure una infermera donant una bufetada al conseller de Salut Antoni Comin. Una imatge que ha provocat el rebuig de força representants polítics i, fins i tot el president Carles Puigdemont ha condemnat. Endavant, però, es referma i es nega a retirar-ho.
Les reaccions a la publicació del cartell a les xarxes socials han estat força contundents. El president Puigdemont es va mostrar ferm en la seva condemna: «Quina vergonya. Tot el meu suport al conseller Comin davant d’aquest atac inacceptable. Fan un pèssim favor a la causa que diuen defensar». També Raül Romeva i Meritxell Ruiz s’hi van pronunciar. El conseller d’Exteriors va manifestar: «Banalitzar la violència mai no ha servit per construir res. Ans al contrari. Tot el meu suport al Conseller Comin», mentre que la consellera d’Ensenyament sentenciava: «Mai utilitzar la violència per defensar uns arguments».

La consellera Neus Munté va ser una de les més crítiques: «Cap banalització de la violència! Sento vergonya i indignació amb el cartell d’Endavant» manifestava a les xarxes socials. Una acusació que el col·lectiu independentista sabadellenc va respondre amb contundència: «Violència és el que porteu fent amb les retallades a la sanitat pública. No us veiem tan indignats amb els passadissos plens de malalts».
En aquesta línia defensa el cartell Sergi Grimau, portaveu d’Endavant, qui argumenta que el que volien aconseguir era «cridar l’atenció». «El cartell pretenia trencar la normalitat amb que s’està vivint el col·lapse d’Urgències com a conseqüència d’anys de retallades».
Grimau, assegura sentir-se «sorprès» per la indignació que ha aixecat el cartell i «que la situació de la sanitat pública no aixequi tantes onades d’indignació».

També «sorprès» s’ha mostrat el conseller Comin. En declaracions a RAC1 va manifestar: «Fins ara, els qui m’havien atacat amb més virulència han estat els diaris digitals unionistes conservadors». El conseller de sanitat va recordar que se’l critica «uns perquè desprivatitzo molt, i d’altres perquè desprivatitzes massa poc».

La mobilització sortirà del Servei d’Urgències a les 18h i arribarà fins a la plaça Sant Roc, davant l’Ajuntament.
Són moltes les entitats que s’han adherit a la convocatòria de la Plataforma Assembleària de Treballadors i Treballadores del Taulí (PATT), com ara el Comitè d’Empresa del Taulí o la Marea Blanca de Catalunya. S’hi sumaran també entitats socials de la ciutat, com les associacions de veïns del diferents barris, o el col·lectiu Endavant -responsables del polèmic cartell-. També un bon grapat de partits polítics mostraran el seu suport, encapçalats pel regidor de Salut de l’Ajuntament, Ramon Vidal.

Comentaris
To Top