Publicitat
Ciutat

Els municipis se senten desamparats davant les ocupacions irregulars

Uns 150 representants d’ajuntaments de tot Catalunya van assistir a la trobada organitzada divendres al Consell Comarcal del Vallès Occidental
Uns 150 representants d’ajuntaments de tot Catalunya van assistir a la trobada organitzada divendres al Consell Comarcal del Vallès Occidental / LLUÍS FRANCO

– Elisabeth Álvarez –

«Des dels ajuntaments de la comarca ens sentim desamparats, molt perduts, davant el fenomen de les ocupacions irregulars. Necessitem més eines jurídiques, i esperem concreció per part de la Generalitat». Així ho va reclamar ahir el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez durant la presentació de la jornada sobre ocupacions irregulars d’habitatges buits que va reunir unes 150 persones vingudes de tot Catalunya.

L’objectiu de la jornada és consensuar solucions i redactar un protocol unitari perquè els municipis sàpiguen com abordar la situació.

Segons el cens de la Generalitat de Catalunya, al Vallès Occidental hi ha actualment 7.600 habitatges en mans d’entitats financeres i grans tenidors que estan buits, i d’aquests s’estima que un 30 per cent (poc més de 2.200) estan ocupats irregularment.

Giménez va argumentar que «hi ha dos drets oposats: la prohibició legal d’ocupació i la protecció social dels ocupants, que hauríem de poder atendre», i va obrir interrogants com per exemple què fer amb els subministres. «No podem deixar famílies vulnerables sense aigua» va apuntar.

D’altra banda, el diputat delegat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona -coorganitzadora de la trobada-, Josep Ramon Mut, va remarcar la importància de «redactar un protocol d’actuació unitari davant una problemàtica que afecta tot el país», i va assegurar que «1 de cada 3 ajuntaments han tingut algun problema greu amb les ocupacions».

Publicitat
Comentaris
To Top