Arxiu

Sabadell es mereix aquestes entrades i sortides?

Després de 33 mesos d’obres, la Rambla Ibèria de Sabadell torna a estar parcialment oberta i connectada amb l’entrada i sortida de l’autopista B30. El pas que s’ha deixat, però, a banda de provisional és complicat, amb barreres i regulacions semafòriques incomprensibles que fan la circulació perillosa, especialment a les cruïlles. Aquest fet i la pròpia obertura de la Rambla tornen a posar en evidència la pobresa i deixadesa de les entrades de Sabadell, així com la seva més que qüestionable fluïdesa, connectivitat i imatge.
En l’àmbit internacional cada vegada és té més cura del que s’anomena city màrqueting o el que és el mateix: els atractius de la ciutat, la seva imatge, la seva presència i connexió a tots nivells. I els portals i infraestratuctures de comunicacions i serveis d’una ciutat o un districte socioeconòmic en són una peça fonamental.
Però Sabadell continua patint uns dèficits històrics amb unes entrades sempre a mig fer o desfer que empobreixen la imatge del conjunt de la ciutat i la seva atracció i potencial a tots nivells: residencial, econòmic, comercial, cultural, etc.

És lamentable la històrica manca de capacitat de gestió per abordar temes com la negociació amb l’aeroport per a l’entrada a la Gran Via i les connexions amb els polígons o bé l’entrada de Sabadell centre i la connexió cap a Sant Quirze i els polígons dels seus voltants. Amb poca inversió, aquests trams podrien transformar-se i esdevenir portals de Sabadell dignes i de qualitat que transmetrien una sensació de ciutat agradable, còmode i modernitzada, tant per als propis residents com per als visitants que hi vénen per motius de feina, comerç, lleure, cultura, estudis, etc.
Des del Ciesc creiem que per a potenciar la ciutat socialment i econòmica cal transmetre una imatge d’acollida i de qualitat des de les seves entrades i especialment amb les connexions i senyalitzacions amb les autopistes.

Cal superar l’etapa en la que tota la comunicació externa era “Rambla Ibèria tancada per obres” i passar a una nova etapa de “ciutat oberta”, accessible, còmode i atractiva. Així reforçarem la imatge de Sabadell i la seva projecció.

Comentaris
To Top