Publicitat
Opinió

Crònica del diari de dissabte

Avui intentaré fer la crònica de D.S. del proppassat dissabte.
Veig que els Ferrocarrils de la Generalitat posaran ascensors, escales mecàniques i validadores que falten a la parada del Passeig. Els responsables d’aquesta obra deuen ser uns cracs, van posar-hi tres validadores i ara s’han adonat que en calen més. Brillants! On han estudiat la carrera? Quan la van inaugurar, vaig escriure: “Busques la T-10 i t’adones que hi ha poques màquines de validar com si aquesta fos una estació de Sant Llorenç Savall”. Potser tindran raó els postmoderns i és que, vist el que fan els que en saben, que facin les coses els que no en saben. Hi posaran les escales mecàniques que falten i un altre ascensor. Es veu que se’ls van acabar els diners. No entenc però que si et gastes 400 milions d’euros, et vingui d’un ascensor.
Veig que han posat una pantalla on s’anuncien els horaris dels trens un tram més amunt, no la podríem posar a dalt de tot? I per últim tenim un lavabo clandestí, no en podrien posar dos o tres més?
Veig que s’acaba la 1a fase d’urbanització de l’entorn de l’estació de Can Feu. Molt bé, no sé per què ara tot ho fem per fases de manera que no saps mai quan acabaran. No seria millor fer-ho de cop? Per exemple a l’Avinguda Tarradellas encara no hi han plantat cap arbre, trigarem un any més? Potser triguen tant perquè a Gràcia hi viuen molts regidors del govern i a Plaça Espanya no.

Comencen les obres de RENFE centre, al·leluia, al·leluia. Per una escala mecànica han trigat 15 anys! En això la Generalitat guanya per pallissa al Govern Central: uns 15 anys, els altres quatre mesos.
Estaria bé que mentre esperen que RENFE faci alguna cosa, la Casa del Comú i la Generalitat repensin l’estació d’autobusos, on l’antiga estació faci d’aixopluc i on la pantalla digui per quina via passen els autobusos. Cal senyalitzar a les columnes amb les poblacions i els horaris de transport públic interurbà. Veiem que els del PSC local han trigat quasi tant com la RENFE en decidir dotar-se d’un executiva local escollida pels militants.
Llegeixo que es faran classes de conversa en anglès als instituts locals. Es faran sis hores per setmana a 12 instituts públics. Pensareu que tinc un esperit crític massa acusat però no seria millor dedicar tots els esforços a reduir el fracàs escolar que és de més del 25%? Suggereixo que mentre tinguem aquest nivell de fracàs del sistema no parlem més d’excel·lència. Em sembla un sarcasme. I posats a fer classes d’anglès perquè els pocs recursos disponibles no es concentren en un sol institut i s’avalua a mig termini el seu impacte real?
La Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès, protesten per les traves a la regularització. Crec que és un escàndol el que se’ls fa pagar i un escàndol encara més gran que demanin cita a un organisme públic i se’ls doni hora per d’aquí a dos anys. No hauria de dimitir algú? Cal donar la nacionalitat espanyola -o catalana- a tots els que viuen i treballen aquí ja!
Veig que el 85% dels sabadellencs diuen que l’aigua de l’aixeta fa mal gust. El rar és el 15% restant. Potser no beuen aigua? Potser només beuen whisky? Per què CASSA no es planteja la possibilitat de captar aigua de més a prop de millor qualitat i que faci un projecte de millora de l’aigua. Pau Vila es va fer farts de dir-ho. Estic disposat a que em facin pagar a finals d’any 150 euros més, que és el que gasto en ampolles d’aigua.
Llegeixo el magnífic i molt documentat -un rara avis- article de Joan Saumoy comparant les trajectòries d’Artur Mas i de Lluís Companys. No calien ni les conclusions.
Quedo astorat el veure que uns cretins van robar un maletí radioactiu. Els ha costat uns quants dies adonar-se que els més perjudicats podien ser ells mateixos. Llegeixo l’entrevista que Joaquim Martin fa a Antoni Garrell. M’agradaria fer dues petites esmenes a Garrell. La primera és que la proposta de fer “humanitat digitals” la trobo massa agosarada, per a mi és un oxímoron. La segona és que la iniciativa de crear l’ESDI va ser de l’Ajuntament de Sabadell i en concret d’Antoni Farrés. Per cert el mateix diari ens informava que el mateix dia era el vuitè aniversari de la mort del nostre enyorat alcalde.
Acabo.

“Estaria bé que, mentre esperen que RENFE faci alguna cosa, la Casa del Comú i la Generalitat repensin l’estació d’autobusos”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top