Arxiu

Més de mil estudiants passen per la primera fira de Formació Professional

La fira es pot visitar fins dissabte, dia en què s’obrirà també a les famílies amb xerrades adreçades als pares i mares
La fira es pot visitar fins dissabte, dia en què s’obrirà també a les famílies amb xerrades adreçades als pares i mares / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

Fira Sabadell acull fins dissabte vinent la primera fira d’orientació acadèmica i laboral Apropa’t a l’FP. Un aparador de tota l’oferta de Formació Professional que hi ha a la ciutat, entre centres públics i concertats, per la que passaran fins divendres més d’un miler d’estudiants. El dissabte, la fira estarà oberta també a les famílies que vulguin visitar-la. La iniciativa s’emmarca en la nova estratègia municipal Sabadell Orienta amb la que es vol combatre l’abandonament escolar prematur.

Arriba tard, però aquesta fira entra per la porta gran amb una oferta de qualitat». Aquestes van ser les paraules de Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, després de visitar dimecres passat Apropa’t a l’FP, que fins dissabte es pot visitar a Fira Sabadell. Acull conferències específiques sobre una vuitantena de cicles formatius de 21 famílies professionals, adreçades als alumnes que han de decidir el seu itinerari formatiu. També inclou ponències per a qualsevol persona interessada així com espais de diàleg amb unes 50 empreses, i hi són presents centres de formació i idiomes i un espai d’orientació personalitzada. La fira inclou, a més, un servei d’informació sobre autoocupació i la creació d’empresa pròpia. L’accés és gratuït.

L’alcalde, Juli Fernàndez, va fer la visita inaugural durant la qual va destacar que «la Formació Professional és una sortida laboral que recull molt del talent que genera la ciutat. I Sabadell és un referent en el món de l’FP, perquè tenim una indústria molt potent en aquest camp i també molt de coneixement». I va afegir que «la gent formada i especialitzada és molt més resistent a la crisi».

Tant l’alcalde com el regidor d’Educació, Joan Berlanga, van destacar la necessitat de prestigiar aquests tipus d’ensenyaments. Segons l’edil existeix «un desequilibri entre l’oferta i la demanda del mercat laboral» ja que «el món laboral pateix una mancança de professionals tècnics qualificats, per això impulsem aquesta fira, que pretén ajudar en l’orientació dels més joves i a prestigiar aquest tipus d’estudis sovint menystinguts malgrat tenir moltes oportunitats laborals».

Comentaris
To Top