Ciutat

El futur de la masia de Ca n’Oriac: Els veïns proposen els usos als què es pot destinar l’edifici

Els veïns van explicar sobre un mapa què necessiten al districte després de visitar l’interior de l’equipament
Els veïns van explicar sobre un mapa què necessiten al districte després de visitar l’interior de l’equipament / E.B.

– Y. R. –

La masia de Ca n’Oriac va obrir les seves portes, dijous a la tarda, als veïns del barri perquè poguessin fer propostes sobre els usos que es poden donar a aquest edifici. La iniciativa forma part del procés participatiu que ha impulsat l’Associació de Veïns de la zona en col·laboració amb l’Ajuntament. L’objectiu és definir de forma conjunta el futur d’aquesta masia i de l’espai públic del seu entorn.

Els assistents van poder conèixer l’immoble per dins i també se’ls va convidar a assenyalar a sobre d’un mapa del districte a gran escala els espais més coneguts i els que hi troben a faltar.

Després de la visita es va fer una maqueta de propostes en la què la població podia exposar les seves opinions sobre l’ús proposat a partir de diferents elements com per exemple la maqueta, els plànols de l’edifici i del seu entorn i diferents exemples. La jornada es va completar amb diferents activitats de caràcter lúdic.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, considera que «aquest procés és una gran oportunitat pel barri». Creu necessari «facilitar espais on el veïnat es pugui relacionar per definir objectius comuns i alhora donar vida a un espai abandonat de la ciutat. És un exemple més de les accions que estem duent a terme per aconseguir un Ajuntament totalment obert a la participació real».
El procés participatiu continuarà amb dos tallers al centre cívic de Ca n’Oriac el proper dimarts i el 12 de juny a les 6.30 de la tarda que serviran també per continuar definint els usos de l’equipament. El dia 13 de juliol es farà un acte públic per exposar les conclusions del procés i aquestes serviran de base per redactar el projecte tècnic de rehabilitació de la masia i del seu entorn.

To Top