Publicitat
Ciutat

La revetlla de Sant Joan més càlida

La revetlla de Sant Joan arriba aquest any amb una onada de calor més pròpia de finals de juliol. Aquest fet obliga a extremar les mesures de seguretat per tal d’evitar incendis forestals. La benvinguda al solstici d’estiu serà aquest any encara més intensa i càlida.

La coincidència aquest any de la revetlla de Sant Joan en divendres afavorirà, com l’any passat, molts desplaçaments. Tot i això la major part de la població es quedarà a la ciutat per gaudir de la benvinguda al solstici d’estiu amb tots els elements característics: gresca, coca i petards.
Aquest any el programa d’aquest divendres incorpora dues novetats. A partir de les 18h. a la plaça del Doctor Robert el Moviment d’Esplais del Vallès (MEV) organitza un taller dels desitjos. Els infants agafaran papers en forma de flama i escriuran un desig. Els papers s’aniran penjant en uns cordills que, un cop estiguin ben farcits i abans de donar la Flama a cada associació de veïns, es cremaran dins del pebeter on hi haurà la Flama del Canigó. La segona activitat serà un taller de xapes flamejants amb imatges de fogueres, espurnes i altres imatges al·legòriques.

La tercera novetat és un taller de danses amb monitors dels grups de danses al carrer, que aniran acompanyats pel grup Canya Taronja. També serà a les 18h. a la plaça del Doctor Robert.
Com cada any, el programa de la Flama del Canigó i les revetlles de Sant Joan l’organitzen conjuntament l’Ajuntament, Òmnium Cultural, Sabadell Cultura i la Joventut Atlètica Sabadell, amb la col·laboració de diferents associacions veïnals.

Segons l’Ajuntament, al vespre hi haurà foguera sense revetlla a les places de Magdalena Calonge (Serra d’en Camaró) i del Treball. S’organitzaran fogueres amb revetlla a la plaça de Cambó de Can Feu, a la ronda de Santa Maria, al carrer del Caucas, al carrer de les Hortènsies del Torrent del Capellà, a la plaça de Triana de la Creu de Barberà i a la plaça de la Creu Alta. També hi haurà dues revetlles sense foguera, concretament al carrer de Montllor i Pujal, al carrer de Felip Benessat.

Per la seva part, la Federación de Asociaciones de Inmigrantes del Vallès organitza divendres una nit cultural al Parc Central del Vallès a partir de les 20h. Hi haurà entrada de castells, danses i música tradicional. Actuació de grup equatorià Mayas, amb llums i so a càrrec de Diamentes de América, i l’animació del J Niumarc.

Les Bruixes del Nord tindran dos elements pirotècnics dedicats a la seva entitat. La botiga sabadellenca ‘Petards 4x4’ ha decidit homenatjar així a aquesta entitat que enguany celebra el seu 30è aniversari. El dibuix que recobreix els petards és obra de l’il·lustrador sabadellenc Ismael Ferrer. Els dos productes que ofereix la botiga són la bateria ‘El gripau de les Bruixes del Nord’ i la ‘Font de les Bruixes del Nord’.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top