Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament recupera els arbres i l’aigua en el nou projecte del Passeig

Xavier Guerrero, Juli Fernàndez, i Maties Serracant davant la maqueta del futur Passeig
Xavier Guerrero, Juli Fernàndez, i Maties Serracant davant la maqueta del futur Passeig

L’equip de govern ja ha desvetllat com serà el Passeig del futur. Després dels contactes mantinguts amb veïns i entitats, s’ha definit un projecte que recull els elements més emblemàtics reivindicats per la ciutat: arbres, aigua i zona d’estada, com ha explicat l’alcalde, Juli Fernàndez.

Els arbres seran la peça principal del Passeig que ara dibuixa l’equip de govern en un projecte que -encara pendent d’un calendari que fixi data d’execució- recull les reivindicacions ciutadanes, segons ha presentat el govern municipal.
La maqueta i el dibuix presentats aquest divendres als mitjans de comunicació recullen tres espais ben diferenciats: el Passeig, la Plaça Major i la plaça Doctor Robert.  La peça principal de la proposta són els arbres que es dibuixen al centre del Passeig i que separaran les dues places. Encara està per definir de quines espècies seran.
El que sí  tenen clar és que «hauran de ser de gran copa i arrels poc profundes», com ha assenyalat l’alcalde. Juli Fernàndez ha dit que aquests arbres seran un «element d’identificació que articularà l’espai». Al seu voltant es projecta una zona d’estada. Es tracta «d’una proposta senzilla en el que representa però amb una solució tècnica complexa», ha indicat Fernàndez en referir-se al fet que s’han d’adoptar a la realitat existent perquè sobre el Passeig hi ha una llosa de formigó que impedeix plantar arbres per la qual cosa es buscarà una alternativa que permeti la col·locació d’arbrat. I a això cal afegir-hi els espais de l’estació i del pàrquing que «han fet gairebé impossible arbrar» la zona, com ha afegit el tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top