Publicitat
Ciutat

Falten places per cursar estudis de formació professional a la ciutat

A Sabadell falten places de formació professional. Segons dades de la regidoria d’Educació, les inscripcions a cicles formatius de grau mig i superior han augmentat en 350 alumnes respecte al curs passat, i l’oferta disponible no cobreix aquest creixement.

Aquest curs les inscripcions a cicles formatius de grau mig han augmentat en més de 100 alumnes, i a grau superior en més de 250 alumnes. Hores d’ara es treballa per intentar absorbir aquest increment de la demanda.
Les dades les ha fet públiques aquest dimecres el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, que es felicita perquè «la formació professional és un tipus d’estudis cada vegada amb més prestigi», però lamenta que «a la ciutat en falten places».
El regidor mostra la seva preocupació «perquè molts joves que aposten per cicles no tenen espai», i referma el compromís de l’Ajuntament de Sabadell amb la formació professional «com un element estratègic que marca el Pla de mandat».

La competència és de la Generalitat de Catalunya, que considera aquesta formació d’abast comarcal. La direcció territorial d’Ensenyament explica que a tot el Vallès Occidental aquest curs s’han creat 7 grups més de cicles formatius, un de grau mig i sis de grau superior.
Segons les xifres d’escolarització del departament, un total de 3.491 joves sabadellencs han optat enguany per la formació professional. A aquestes dades falten sumar les matriculacions del mes de setembre.
Un dels principals objectius d’Ensenyament és posar en contacte els estudiants amb el món laboral, i és per això que a la comarca han augmentat els cicles de formació dual -que inclouen pràctiques a les empreses-, passant de 53 a 80. A més a més, tots els cicles nous ja comencen amb aquesta tipologia.
A Sabadell hi ha un total d’11 centres que imparteixen cicles formatius, sis públics i cinc concertats, i la distribució d’alumnes es concentra als públics, un 78 per cent, davant el 22 per cent que estudia a concertats.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top