Ciutat

La TUS recupera viatgers i supera els 7 milions d’usuaris en el primer semestre

Bona part dels usuaris del bus són dones
En el primer semestre han pujat als autobusos de la TUS un 4 per cent més d’usuaris E.B.

– Yolanda Rico –

Entre gener i juny més de 7 milions de persones han utilitzat els autobusos urbans de la TUS. Una xifra que suposa un notable increment respecte al mateix període de l’any passat. L’Ajuntament ha anunciat millores del servei i la posada en marxa d’un bitllet únic pels dies de Festa Major.

Durant el primer semestre del 2017 han pujat als autobusos urbans 285.449 persones més que en els primers sis mesos de l’any 2016. Això s’ha traduït en 7.099.812 usuaris.

La xifra suposa un increment del 4,19 per respecte i, per tant, confirma la tendència de recuperació de passatge per part del transport públic. La reactivació del mercat laboral explica, en part, aquest increment de viatgers.

Les xifres les ha donat a conèixer l’Ajuntament en el marc de la celebració a tot Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es va clausurar divendres passat.

La memòria municipal fa referència també a aquelles línies que han registrat un major increment d’usuaris. És el cas de l’eix que formen les línies 4 (Poblenou-Roureda), 44 (Poblenou Taulí) i 14 (estació Centre-Merinals) que han experimentat el creixement més significatiu gràcies, segons l’Ajuntament, al reforç i l’ampliació del servei.

També s’ha observat una variació important en percentatge en la línia 8 (Estació Sud-Roureda).
En aquest cas, l’increment s’explica per l’ampliació del serveis en dissabte i període estival.
El consistori considera que «es va constituint com un itinerari de confiança per a l’usuari, amb l’objectiu d’unir la ciutat amb les estacions dels Ferrocarrils i la zona de lleure de l’Eix Macià». La recuperació del passatge ja es venia registrant des del 2016 quan un total de 12.721.007 persones van pujar als autobusos de la cooperativa sabadellenca TUS.

To Top