Publicitat
Ciutat

El nou CAP de Can Llong entrarà en funcionament a finals del 2019

El nou Centre d’Atenció Primària del barri de Can Llong serà una realitat a finals de l’any 2019. Així ho va anunciar ahir el conseller de Salut, Antoni Comín, en una visita a la nostra ciutat.
L’equipament sanitari ocuparà una superfície de 861 metres quadrats a l’alçada del número 522 de la Ronda Europa (entre l’Avinguda Estrasburg i el carrer Sarajevo).

Segons el calendari anunciat pel conseller Comín, ja s’ha iniciat la licitació de l’obra, a l’octubre es preveu treure a concurs el projecte i durant els últims mesos de l’any 2018 començarien les obres. La posada en marxa serà d’aquí a dos anys, a finals de 2019.
El centre de Can Llong formarà part de l’Àrea Bàsica de Salut de Can Rull, i donarà servei a la població de Can Llong-Castellarnau. Serà gestionat pel Consorci Hospitalari Parc Taulí. Comín argumenta que «la zona ha crescut en nombre de professionals perquè ha crescut en població, i és imprescindible donar-li aquest nou equipament».

L’any 1999 dins aquesta àrea s’atenien 18 mil habitants, i ara la xifra ha crescut fins als 23 mil. Actualment hi treballen 42 professionals, tots al centre de Can Rull, «que no pot créixer per la seva estructura arquitectònica», va recordar el conseller.
El centre de Can Llong suposarà una ampliació de serveis, amb 4 noves consultes de medicina general «amb les dimensions com calen», 4 consultes d’infermeria, 2 sales per a treballadors socials i 2 sales polivalents.

Publicitat

El cost estimat de l’obra és de 1,8 milions d’euros. Per al govern de la Generalitat ha estat una prioritat «i si les coses han anat més lentes és perquè no hem disposat de pressupostos fins a l’abril d’aquest any», afirma Comín.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top