Publicitat
Ciutat

Sabadell es bolca en la celebració d’‘Un dia de nassos’ dels Pallapupas

Aquest darrer cap de setmana s’ha celebrat la 8ª edició d’Un Dia de Nassos, convertida ja en una de les cites solidàries anual per excel·lència a Catalunya, un esdeveniment que cada any aplega milers de famílies, entre elles moltes de Sabadell.

Aquest 2017, s’han complert de nou totes les expectatives i un total de més de 10.000 persones han gaudit de la festa. Cinc parcs de lleure: Tibidabo, Port Aventura, el Zoo, Catalunya en Miniatura i Granja d’Aventura Park, s’han adherit a Un Dia de Nassos i han ofert entrades solidàries a meitat de preu, la recaptació de les quals, amb un total de 7.000 entrades venudes, ha estat destinada íntegrament a l’entitat.
Segons la fundadora i directora de Pallapupas, Angie Rosales: «’Un Dia de Nassos’ 2017 ha tornat a confirmar el compromís de les famílies catalanes amb la tasca de Pallapupas que, tot i les circumstàncies, han volgut compartir aquest cap de setmana als parcs amb nosaltres». «Gràcies als diners recaptats, els Pallapupas podrem fer riure prop de 5.000 nens i nenes malalts durant tot l’any», sosté Rosales.

Publicitat

La finalitat de la iniciativa, promoguda per l’ONG catalana Pallapupas ha estat, com és habitual, aconseguir fons per tal que l’organització pugui seguir exercint la seva activitat: omplir de rialles els hospitals catalans, així com també sensibilitzar a la població de la importància que els somriures i el teatre entrin als centres sanitaris «per a què els nens hospitalitzats i les seves famílies tinguin una estada més amable, cedint espai per a l’humor malgrat la malaltia».

D’aquesta manera, Pallapupas pretén seguir ajudant les persones hospitalitzades en el seu tractament, gràcies a les visites, unes 37.500 anuals, que els actors professionals de l’ens efectuen als malalts, sobretot infants, però també gent gran, adults i malalts mentals i les seves famílies, així com també al personal assistencial.
Gràcies a aquest esdeveniment, l’ONG pot obtenir la major partida econòmica i recaptació per garantir que els seus pallassos, formats en el clown d’hospital i amb certes nocions mèdiques o assistencials, visitin els consorcis sanitaris –un total de 12, d’entre ells l’Hospital Universitari Parc Taulí- on hi ha, principalment, infants ingressats, col·lectiu vulnerable amb qui la població acostuma a ser espacialment solidari.

Segons explica Angie Rosales: «Gairebé tothom que hi ha assistit hi ha portat el nas vermell», raó per la qual s’han venut uns 10.000 elements simbòlics. «A les xarxes socials hem batut rècords de seguidors i molta de la gent que hi ha participat ha penjat fotografies amb els nassos al seu perfil», puntualitza la responsable. I és que un altre dels objectius era aconseguit vendre’n la màxima quantitat per a poder crear una autèntica «marea de nassos» a les xarxes socials, sota els hashtags o etiquetes #nasvermell, #undiadenassos i #mareadenassos.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top