Publicitat
Arxiu

Suport ciutadà i del govern municipal a Carme Forcadell

Més de 400 persones es van concentrar a la plaça Sant Roc, dijous a la nit, per condemnar l’empresonament sota fiança de la presidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell. Només conèixer la notícia, membres de l’equip de govern i ciutadans es van trobar davant l’Ajuntament per expressar el seu suport a la també exregidora del consistori. Forcadell va sortir divendres al migdia del centre penitenciari d’Alcalá Meco després de pagar una fiança de 150.000 euros, tal i com li demanava el jutge del Tribunal Suprem, davant del qual va declarar com a investigada per un delicte de rebel·lió.

Poc després de sortir d’Alcalá Meco, la presidenta del Parlament recordava els exconsellers i presidents de les entitats sobiranistes que encara són a la presó: «Als qui encara esteu privats de llibertat. No us oblidem, us volem lliures, us volem a casa, us volem amb les vostres famílies. Estem amb vosaltres», deia al seu compte de twitter.
Carme Forcadell també va dir que «tornem a casa. Amb la consciència tranquil·la d’haver actuat correctament: garantir la llibertat d’expressió al Parlament, seu de la sobirania nacional». A més, en un altre missatge agraïa «l’estima i solidaritat» rebudes i assegurava que això fa els catalans «més forts, més lliures i més dignes».
La presidenta del Parlament va abandonar divendres passades les 2 de la tarda, el centre penitenciari, on havia ingressat dijous a la nit per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.
A bord del cotxe oficial de la presidenta del Parlament, el mateix que la va acompanyar dijous i també la setmana passada al Tribunal Suprem per declarar com a investigada per un delicte de rebel·lió, es va dirigir a Barcelona.
Forcadell va quedar en llibertat després que els seus advocats dipositessin els 150.000 euros de fiança imposada pel jutge, uns diners que han sortit de la caixa de solidaritat de l’ANC.

Publicitat

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat per aquest dissabte una manifestació multitudinària, que sortirà del carrer Marina cantonada amb el carrer Pujades, a partir de les 17h, i baixarà fins a l’avinguda Icària. Allà hi haurà un escenari on es duran a terme els parlaments. La capçalera serà d’honor, pensada i reservada per als familiars dels presos polítics i els membres del govern cessats i que són a Brussel·les. Segons els organitzadors, ja hi ha 574 autocars contractats per desplaçar-se fins a la capital catalana i participar a la marxa, tot i que esperen que siguin encara molts més.

Treballadors del Parlament, durant l'asseguda silenciosa a les escales del palau que acull l'hemicicle, el 10 de novembre de 2017. (Horitzontal)

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top