Publicitat
Ciutat

Centenars de persones demanen la llibertat d’Oriol Jonqueres

Prop de mig miler de persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça del Dr. Robert per demanar la llibertat d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics que es troben en centres penitenciaris de Madrid.
La concentració, convocada conjuntament per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, s’ha fet també a d’altres capitals de comarca i a la vila de Junqueras, Sant Vicenç dels Horts. La concentració de Sabadell ha estat presidida per una gran pancarta en la que es demana la llibertat dels presos polítics. Bona part dels assistents portaven bufandes i llaços grocs. També hi ha estat present Carme Forcadell que ha rebut moltes mostres d’afecte per part de molts dels concentrats.
Els representants de les entitats convocants han llegit un manifest en el que han posat de relleu la bona gestió de Junqueras al capdavant de la conselleria d’Economia. Han constatat que l’atur ha baixat, les exportacions han pujat i que «han fracassat els intents d’espantar la gent».
En un altre moment el manifest fa referència a les difícils condicions en les que es va votar el passat 21 de desembre i que tot i així l’independentisme va obtenir la majoria del Parlament. També es diu que Jordi Sánchez i Jordi Cuxart, els presidents de l’ANC i d’Òmnium, respectivamrnt «són ostatges d’un govern corrupte».
El manifest també exigeix a la Fiscalía que retiri les peticions de presó, que el retorni al govern legítim de Catalunya, que es retiri l’aplicació de l’article 155, i que els presos tornin a casa. En un altre moment s’afirma que «la democràcia espanyola està podrida».

Publicitat
Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top